Edzésidőpontok
Floorball:
 
 
   
Jégkorong: (nov.1-től)
 
Szerda:  19:30-20:30
Csütörtök:  19:30-20:30
 

box_bottom

Kinizsit megint legyűrték a gyíkok 2011-12-04 17:36:17
news_1
Kinizsi TTK - VESC Lizards
6-11 (4-5, 1-4, 1-2) 
 
Veszprém: Kanczler (kapus) - Balogh(5+4), Cseh, Kis Sz., Kiss Z.(1+0), Knór(C), Kolossváry(0+1), Kuti, Németh, Szabó, Török(3+2), Tölgyesi(2+2), Vonderviszt
 
A mérkőzés nem bírt komolyabb téttel sem a rájátszásba jutás, sem a helyezések szempontjából, hiszen az már korábban eldőlt, hogy mindkét csapat a rájátszás felsőházába jutott, a Cartoon Heroes elleni pontszerzés miatt pedig annak a lehetőségnek, hogy a veszprémiek ne a nyugati csoport tabellájának második helyén végezzenek, már nem volt realitása, noha matematikai esély még volt rá.  Ettől függetlenül a mérkőzésnek presztízs értéke is lehetett még, hiszen az érdiek nyilván szerettek volna visszavágni a kiadós pofonért amibe Veszprémben az első körben beleszaladtak. 
 

 A kezdés után gyorsan kiderült, hogy sétálva nem fogják tudni hazavinni a két pontot a bakonyiak, hiszen egy ellentámadásból gyorsan beköszönt a hazai csapat (1-0). Innentől azonban látványosan kiütközött az, ami az első mérkőzésen is: A Kinizsinek, annak ellenére, hogy igen gólveszélyes, jól lövő játékosai vannak, védelme nagyon sebezhető, könnyen kijátszható, és ezt kihasználva néhány perc alatt fordítottak majd két góllal elhúztak a gyíkok (2-4).  A hazai csapat ritkán jutott helyzethez, de azokat igen jó százalékkal használta ki, így az első harmadban - 1-2 veszprémi védelmi megingást gólra váltva - még tudták tartani a lépést.  
A második játékrész már komolyabb vendég fölényt hozott, ami gólok tekintetében is megmutatkozott. A gyíkoknak sikerült minimálisra csökkenteni a hazai lövőhelyzetek számát, a Kinizsi kapuja előtt pedig szinte minden percben gólt ígérő esemény alakult ki. A hazai kapuvas "jóindulata" és Szabó kapus bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy a harmad végén ne 7-8 góllal, hanem csak néggyel vezethessen a VESC (5-9).
 
A záró játékrészben az érdiek összekapták magukat, igyekeztek csökkenteni hátrányukat, ami a harmad elején sikerült is (6-9). Nagy igyekezetük azonban 1-2 játékosuknál (a csapat nagyobbik része rendkívül sportszerűen küzdött végig)  már szükségtelen durvaságba csapott át, a harmad közepén ez végül egy ötperces büntetésben csúcsosodott ki. A veszprémiek sokáig a labdatartáson kívül másra nem nagyon lehettek büszkék, egészen addig, amíg egy kisebb lökdösődés után ők is csökkent létszámban voltak kénytelenek folytatni a játékot.  4 a 4 ellen viszont gyorsan megszületett a 10. veszprémi gól, majd az utolsó percekben még egy góllal sikerült megkoronázni az egész mérkőzésen mutatott játékot (6-11).       
 
 
 

news_3