Edzésidőpontok
Floorball:
 
 
   
Jégkorong: (nov.1-től)
 
Szerda:  19:30-20:30
Csütörtök:  19:30-20:30
 

box_bottom

Továbbra sem találja a fonalat a Lizards a rájátszásban 2012-02-14 19:10:01
news_1
Kinizsi TTK - VESC Lizards 9-8 (2-2, 3-2, 4-4)
 
Veszprém: Kanczler (kapus) - Cseh (2+0), Kis Sz., Kiss Z.,  Kolossváry (2+0), Kuti (1+0), Németh, Sütöri, Szabó, Tölgyesi (2+2), Török (1+2), Vonderviszt 

 Volt aki betegség miatt hiányzott, volt aki inkább síelni ment, és olyan is volt, aki ott volt, de mintha nem is lett volna ott. A komolytalan, szinte kabaréba illő hozzállással már az odaút is tökéletes összhangban volt, hiszen a csapat nagyobbik részének sikerült eltévednie Székesfehérváron(!), így a kezdés előtt negyed órával történő érkezés miatt a bemelegítés ezúttal sem sikerült túl fényesen. 
Kolossváry ugyan az első percben megszerezte a vezetést, de ez - ha lehet ilyet mondani - "nem jött jól", mert még jobban elaltatta a tartalékos veszprémi csapatot, melynek néhány játékosa sajnos mintha beárazta volna az ellenfelet a "fél gőzzel is verhető" kategóriába az alapszakaszbeli mérkőzések eredményei alapján. Ez súlyos hiba volt. 
A vendég gólra már az 5. percben válaszoltak: Csík D. küldött kapura fonákkal egy kipattanót, a labdát első ránézésre gyengén találta el, de a furán csavarodó lövés mégis kapuban kötött ki. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mígnem a 10. percben Varga helyezett közelről Kanczler hálójába (2-1), ezzel már a hazai oldalon volt az előny. Nem sok átütőerő volt a vendég támadásokban, de Török egyéni akcióból lőtt góljával sikerült egalizálni a harmad végén (2-2).     
A második játékrészben némileg átszervezett sorokkal futottak ki a veszprémiek. Utólagos elemzéssel megállapítható, hogy egy közepes formában lévő támadó sor és egy igen gyenge formában lévő második sor állt így össze. Az első sor gondoskodott róla, hogy ne unatkozzon a Kinizsi kapusa sem, a második viszont sajnos nyomasztóan beszorult saját térfelére, képtelen volt megtartani a labdát. Tölgyesi bomba szabadütés góljával még a harmad elején sikerült visszavenni a vezetést (2-3). Kanczler kapusnak jelentős érdeme volt abban, hogy a Kinizsi jó 10 percig nem tudott egyenlíteni. A 33. percben már vagy 1 perce a veszprémi térfélen pattogott a labda, melyet többször sikerült megszerezni, majd visszaadni az ellenfélnek, míg végül a szerencsétlenül kóválygó bakonyiak asszisztálása mellett a sokadik helyzetét - Varga révén - gólra váltotta a hazai csapat (3-3). 
Két perc múlva viszont Tölgyesi középre tett labdáját a második hullámban érkező Kuti zúdította a hálóba, idei első találatát jegyezve ezzel (3-4). Sajnos azonban a csere után azonnal kapujukhoz szorultak a vendégek, és fél percen belül gólt is kaptak: a rövid oldalra üresen befutó Csík D. lőhetett a hosszú felsőbe (4-4).  Az igazi feketeleves a 38. percben érkezett, amikor a pályán tartózkodó öt veszprémi játékosból 4 a Kinizsi kapujának vonalában tartózkodott. A labdát gyorsan elvette az ellenfél, majd a labdával kapura nyargaló Csík D. váratlanul eleresztett életerős lövése a hosszú felsőben akadt meg (5-4). 
Hiába fogadkozott a csapat a záró harmad előtt, nem sikerült többé egyenlíteni. Az első percekben hatalmas vendég lehetőség maradt ki, majd nem sokkal később a fejetlenül rohamozó vendégek hibáit kihasználó Kinizsi - Görög révén - előbb 2 gólos előnyre tett szert, majd a 47. percben Pataki egy könyörtelen lövéssel 7-4 re  alakította az állást. Tölgyesi szépített egy percen belül, de fél perc múlva Pataki távoli lövésével ismét három gól volt a különbség. Egy percre rá Kolossváry hozta vissza a reményt, de Alm góljával 7 perccel a vége újabb pofont kaptak a gyíkok. A veszprémiek egy része még mindig nem adta fel: Cseh a középkezdés után 2 gólra hozta fel csapatát. Cseh akarása hozott még egy gólt (9-8), de ekkor már csak egy perc volt hátra. 
 
Összességében megérdemelten nyert a Kinizsi, mely sokkal jobban játszott mint az előző két mérkőzésen.  A Lizards nem tudta elviselni kulcsemberei hiányát, illetve úgy látszik a Miskolc meccs sem volt elég annak megtanulásához, hogy a rájátszásban már nem elég a győzelemhez, ha a csapat egy része, vagy akár csak egyetlen csapattag is 60-80%-on játszik 100% helyett.  
 

news_3