Edzésidőpontok
Floorball:
 
 
   
Jégkorong: (nov.1-től)
 
Szerda:  19:30-20:30
Csütörtök:  19:30-20:30
 

box_bottom

OBII, 8. forduló,  
Debrecen, 2006.02.04.
       
Debrecen SE - Veszprém Lizards                14-4 (2-0, 7-3, 5-1)
           
Veszprém:
Tóth Péter (1+1), Tóth Zoltán (1+0), Kiss Zoltán (1+0), Török András (0+1),
Kolossváry Dávid (1+0), Holéczy Gergely, Tamás András, Knór Gábor, Rabb Gergely (kapus)
 
Debrecen:
Varga Gergő (3+1), Kovács Gergely (5+3), Duró Norbert (1+1), Pazsák Csaba (1+0),
Nagy László (2+2), Rédei Tamás (1+0),   Soltész Gergely (0+2),   Tóth Gábor,
Lánczi András, Cseresznye Ádám, Balogh János,   Bulátkó Kornél (kapus).        

kiállítások: 4 perc ill. 8 perc               

1-0      Kovács Gergely (ea.)
2-0      Kovács Gergely (Soltész Gergely)
X         Török András (2 perc, 211, szabálytalan távolság)
X         Pazsák Csaba (2 perc, 207, szabálytalan lökés)
3-0      Duró Norbert (Soltész Gergely)
4-0      Pazsák Csaba (Kovács Gergely)
5-0      Rédei Tamás (ea.)
5-1      Tóth Péter (ea.)
6-1      Kovács Gergely (Varga Gergő)
6-2      Kiss Zoltán (ea.)
7-2      Kovács Gergely (ea.)
8-2      Varga Gergő (Kovács Gergely)
9-2      Varga Gergő (Duró Norbert)
9-3      Tóth Zoltán (Tóth Péter)
X         Tóth Zoltán (2 perc, 201, szabálytalan ütés)
X         Holéczy Gergely (2 perc, 201, szabálytalan ütés)
10-3    Nagy László (ea.)
10-4    Kolossváry Dávid (Török András)
11-4    Kovács Gergely (Nagy László)
12-4    Kovács Gergely (Nagy László)
13-4    Varga Gergő (ea.)
14-4    Nagy László (Kovács Gergely)
X         Kiss Zoltán (2 perc, 201, szabálytalan ütés)
X         Duró Norbert (2 perc, 206, Magas bot)     

A 2 csapat őszi mérkőzése a veszprémiek addigi legsúlyosabb bajnoki meccsen elszenvedett vereségével végződött (5-13), ennek megfelelően a vendégek a debreceni visszavágótól sem várhattak túl sok jót.
 A koreográfia az első harmadban szinte teljesen megegyezett az őszi első mérkőzésen tapasztaltakkal. A hazaiak rendkívül gyors, tecnikás, körbejáratós játéka dominált, a veszprémiek általában csak keresték a labdát.
A hazaiaknak végül a harmad felénél sikerült feltörniük a teljesen betömörülő vendég védelmet (1-0). A debreceni fiatalok rengeteg helyzetet dolgoztak és hagytak ki, míg végül egy (véleményünk szerint) szabálytalan körülmények között születtet góllal növelték 2 gólosra előnyüket(a gólszerző mindkét lábával a házban állt) bár az már ekkor látszott, hogy a játékvezetők segítsége nélkül is simán meg tudnák nyerni a mérkőzést. A vendégek szórványos ellenakcióiból is kialakult néhány veszélyes helyzet, de azok kimaradtak.
 A második harmad megint csak az őszi mérkőzés kópiája volt. Hét gólt rámoltak be a hazaiak a szétesően védekező vedégek kapujába (szeptemberben is). Egyetlen pozitívum hogy a vendégek támadójátéka feljavult, 3 gólt szereztek, bár a felgyorsult rohanásban ezért igen súlyos árat fizettek. Hozzá kell tenni, hogy a 2. harmad jelentős részét a vendégek emberhátrányban játszották, az utolsó 2 percet kettős emberhátrányban sikerült kapott gól nélkül kivédekezniük, és meg kell említeni Rabb "penalty-proof" Gergely kapust, aki természetesen megint kivédte a veszprémi csapat ellen megítélt büntetőt.  
Az utolsó játékrészre a veszprémi csapat elkészült az erejével, hála a 350 km fárasztó utazásnak a sok kiállításnak és a kevés cserének. A hazaiak már cifrázták a játékot, de így is lőttek öt gólt, amire a vendégek csak eggyel tudtak válaszolni. Ennek megfelelően a végeredmény nem is lehetett más, mint a veszprémi csapat történetének legsúlyosabb bajnoki veresége, ami az összes mérkőzést tekintve is a második legsúlyosabb
(ennél csak az Arcadom elleni 18-2-es MK zakó volt csúnyább).
Az őszi és a tavaszi bajnoki meccsek után azt a következtetést lehetne levonni, hogy a Veszprém Lizardsnak kb. annyi esélye van a debreceni floorballcsapat ellen nyerni, mint a debreceni kézilabdacsapatnak az MKB Veszprém ellen. 

 
 

OBII, 9. forduló,
Budapest, 2006.02.18.
       
Neumann FSE - Veszprém Lizards              6-6 (2-1, 3-5, 1-0)
           
Veszprém:
Knór Gábor (2+1), Tóth Zoltán (1+1), Tóth Péter (0+2), Török András (1+0),
Holéczy Gergely (1+0), Kolossváry Dávid (1+0), Kiss Zoltán (0+1),   Jánosa Márton,
Tamás András, Kuti Balázs, Rabb Gergely (kapus).  

Neumann:
Odor József (1+2), Schauer Balázs (1+2), Ágoston Zsolt (2+0), Bücs Balázs (1+0),
Lantos Richárd (1+0), Desics Péter (0+1),   Török Péter, Koszper Károly, Máté Zoltán, Kocsis Gábor, Takács Dániel,   Csepregi Csaba, Csuvarszki Pál, Drab Tamás, André Balázs,   Kaszás Milán (kapus), Kiss Attila (kapus).            

kiállítások: 2 perc ill. 4 perc               

X         Holéczy Gergely (2 perc, 217, ismétlődő szabálytalanságok)
1-0      Schauer Balázs (Desics Péter)
1-1      Knór Gábor (Kiss Zoltán)
2-1      Lantos Richárd (Odor József)
2-2      Török András (Tóth Zoltán)
2-3      Tóth Zoltán (Knór Gábor)
3-3      Ágoston Zsolt (Odor József)
3-4      Kolossváry Dávid (Tóth Péter)
4-4      Ágoston Zsolt (ea.)
4-5      Knór Gábor (ea.)
4-6      Holéczy Gergely (Tóth Péter)
5-6      Odor József (Schauer Balázs)
X         Desics Péter (2 perc, 211, szabálytalan távolság)
6-6      Bücs Balázs (Schauer Balázs)
X         Tóth Zoltán (2 perc, 214, fejelés) 
           
A legutóbbi fordulóban elszenvedett súlyos debreceni fiaskó ellenére bizakodva készült az összecsapásra a Veszprém Lizards, mivel a Neumann játékstílusa az őszi mérkőzésen kifejezetten feküdt a veszprémieknek, akik akkor könnyen meglepetést is okozhattak volna a bajnokság második legjobb csapata ellen (az utolsó harmadban fordították meg az eredményt a fővárosiak).
A mérkőzés elején mindjárt enyhe mezőnyfölénybe került a hazai csapat, de az első ordító gólhelyzetet mégis a gyors ellentámadásokkal operáló vendégek alakítottak ki: Török átkígyózott a hazaiak védelmén, majd lövés helyett váratlanul az kapu előtt ajtó-ablak helyzetben helyezkedő Knórhoz játszott, aki előtt azonban szerencsétlenül felpattant a labda, így elsőre luftot ütött, mire újra megszelidítette a játékszert leszerelték. 
A játék felgyorsult és egyre kiegyenlítettebb lett, egyik ellentámadás követte a másikat. A Neumann végül egy ilyen gyors ellentámadásból szerezte meg a vezetést: Desics passzolt pontosan az előrefutó Schauernek, aki egy védővel a nyakán, a kapunak háttal állva, fonákkal minden mindegy alapon rásuhintott, és szerencséje volt, mert a labda a jobb sarokba vágódott (1-0). A játék képe továbbra sem változott, kb. 5 perc elteltével a vendégek szintén egy kontrából egyenlítettek: Kiss Z. pontos passzával Knór üresen léphetett ki, és a kapussal szemben állva nem hibázott (1-1).  A vendégek a nagy örömben mindjárt el is feledkeztek a védekezésről, így a Neumann szinte azonnal válaszolni tudott Lantos révén, aki erőszakosan elhúzott 2 veszprémi játékos mellett, majd miután nem léptek ki rá, kilőtte a bal alsó sarkot, igaz a gólhoz az is kellett, hogy az egyik védő lábán szerencsétlenül pattanjon meg a labda (2-1). A szünetig már nem is változott az állás.
A második harmad ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azzal a különbséggel, hogy a hazaiak bedarálós erőfloorballja látványosan nem tudott érvényesülni. A veszprémiek egyre többet tartózkodtak a Neumann térfelén, majd Tóth Z. sarokból visszadott pontos passza után, a bal szélen helyezkedő Török éles szögből kapásból kilőtte a hosszú alsó sarkot (2-2). Az egyenlítés óriási plusszt adott a vendégeknek, akik ekkor már komolyan kezdték elhinni, hogy a Neuman ellen van keresnivalójuk. Egy perc sem telt el, de már vendég előnyt mutatott az eredményjelző, miután Tóth Z. a szélről, futtából óriási gólt lőtt a hosszú pipába (2-3). Az előny ismét kérészéletűnek bizonyult, mivel a veszprémiek képtelenek voltak megtartani a rendkívül agilis Ágostont, aki a labdával, mint egy tank, betört a kapu előterébe, elkezdett forgolódni, majd háttal állva fonákkal kapura kotort, a labda pedig kivetődő kapus lábai között/alatt valami hihetetlen balszerencsével a kapuba jutott (3-3). A gyíkokat ez sem lombozta le, mert nem sokkal később gyönyörű sakk-matt játékkal nullázták a Neumann védelmét
(Tóth P. visszapasszát a berobbanó Kolossváry kapásból védhetetlenül küldte a léc alá) (3-4). Sajnos az előnyt megint nem sikerült növelni, mielőtt Ágoston ismét egyéni akcióból egyenlített (4-4).  Az iram elképesztően felpörgött, a neumannosokat láthatóan felpaprikázta a kiesőjelölt "pimaszkodása", és már egymással is veszekedtek. A gólok viszont továbbra is potyogtak. Török remek cselekkel indult el a jobb oldalon a kapu felé, majd egy türelmét vesztő ellenfél játékos elég durván "leszedte". A síp néma maradt, viszont a remekül játszó Knór panaszkodás helyett továbbvitte a labdát, és szinte nulla fokból pöttyintett fantasztikus gólt a kivetődő kapus fölött a hálóba(4-5). A fővárosiaknak ezúttal nem sikerült a gyors egyenlítés, viszont sikerült két gólosra növelni a vendégeknek az előnyt: a veszprémiek szabadütést kaptak a hazai kapu előtt, amit Tóth P. a mellette álló Holéczy elé játszott, aki szabályosan átpréselte a sorfalon a labdát, ami gellert kapott az egyik emberen és így a kapuba jutott. Szerencsés gól volt, de az ellenfél szerencsés találatai után a veszprémiek is megérdemeltek ennyit (4-6). Sajnos fél percre rá a szerencse ismét a Neumannak segített, nem is kicsit, miután egy teljesen ártalmatlannak tűnő középreadott labda, Tamás A. lábáról védhetetlenül a saját kapuba pattant (5-6).

Az utolsó harmadra még elszántabban jöttek ki a hazaiak, és minden mellettük szólt, hiszen az őszi első meccsen is hasonló állásból fordítottak végül. A házigazdák ennek megfelelően megint fölénybe is kerültek, de nem tudtak kifogni a legalább olyan elszánt veszprémi védelmen. A Neumannt aztán a harmad első perceiben súlyos veszteség érte, miután az emberfeletti akarattal küzdő Ágoston egy jégkorongmeccseket idéző sarki dulakodás közben "belenézett" a veszprémi védő, Holéczy könyökébe, és orrtörést szenvedett. A bírók sem látták szándékosnak az esetet, és valóban nem volt az, így rövid szünet után folytatódhatott a játék, de Ágoston már nem térhetett vissza a pályára.  A fővárosiakat nem vetette vissza "vezérük" elvesztése, mert így is sikerült egyenlíteniük végül: Schauer passzát Bücs juttatta a veszprémi hálóba(6-6), amikor még volt hátra vagy 8 perc. A hátralévő időben mindkét együttes mindent megpróbált, 2 perccel a vége előtt a veszprémi Tóth Z. teljesen tiszta helyzetben lőhetett volna győztes gólt, de lövése a kapuvason csattant, majd 1 perccel a vége előtt ugyanőt fejelésért kiállították, de az egy perces emberelőny már túl rövidnek bizonyult ahhoz, hogy a hazaiak otthon tartsák a bajnoki címért folyó küzdelemben égetően szükséges mindkét pontot (a vereséget pedig nem kockáztatták azzal, hogy a kapust is lehozzák). 
Összességében igazságos döntetlen született a találkozón, bár kis szerencsével akár mindkét pontot hazahozhatta volna a Lizards. A megszerzett egy pont így is rendkívül értékes lehet a végelszámolásnál.

 
 

OBII, 10. forduló,  
Eger, 2006.02.26.
       
Miskolc Lyoness - Veszprém Lizards                     11-7 (4-4, 4-2, 3-1)

Veszprém:
Tóth Zoltán (3+1), Kiss Zoltán (2+1), Török András (1+2), Kolossváry Dávid (1+0),
Knór Gábor (0+1),   Tóth Péter, Holéczy Gergely, Tamás András, Rabb Gergely (kapus)  

Miskolc:
Láda Balázs (3+5), Egri Gergely (2+1), Láda Péter (2+0), Fehér Iván (1+1),
Szabó Gergely (1+1), Varga Attila (1+0), Szónocky János (1+0),   Török Gábor, Szabó Ákos,
Streng Péter, Stark Gergely, , Jacsó Attila,   Keczeli Péter (kapus).        

kiállítások: 4 perc ill. 2 perc               

0-1      Tóth Zoltán (Török András)
1-1      Láda Balázs
2-1      Láda Péter (Egri Gergely)
3-1      Egri Gergely (Láda Balázs)
3-2      Török András (Tóth Zoltán)
X         Fehér Iván (2 perc, 211, szabálytalan távolság)
3-3      Tóth Zoltán (Török András)
3-4      Kiss Zoltán
X         Knór Gábor (2 perc, 217, ismétlődő szabálytalanságok)
4-4      Egri Gergely (Láda Balázs)
4-5      Kiss Zoltán (Knór Gábor)
5-5      Szabó Gergely
5-6      Tóth Zoltán (Kiss Zoltán)
6-6      Láda Péter (Láda Balázs)
7-6      Láda Balázs
8-6      Szónocky János (Szabó Gergely)
8-7      Kolossváry Dávid
9-7      Láda Balázs (Fehér Iván)
10-7    Fehér Iván (Láda Balázs)
X         Láda Péter (2 perc, 211, szabálytalan távolság)
11-7    Varga Attila (Láda Balázs)
     
A mérkőzésre Egerben került sor, mivel a miskolciaknak nincs palánkjuk. A tabellán elfoglalt helyezések meglehetősen egyesélyes mérkőzést sejtettek, de a veszprémiek mégsem reménytelenül utaztak el, elég csak az őszi mérkőzésre gondolni, ahol teljesen egyenrangú felek harca zajlott, de a Miskolc némi szerencsével és a kapusuk fantasztikus formájának köszönhetően végül meglehetősen nagyarányú győzelmet aratott (3-8). Hozzá kell tenni, hogy akkor a borsodiak jégkorongos játékosaik nélkül léptek pályára. A vendégek most is abban reménykedtek, hogy a Miskolci Jegesmedvék csapatában korongozó Láda testvérek és Egri nem erősíti majd az ellenfelet, de hamar szembesülniük kellett azzal, hogy igen ...
Az első percekben a "hazaiak" mindjárt nekifeszültek a tabella hátsó részén szerénykedő ellenfelüknek, de a gólcsendet aztán mégis a veszprémi Tóth Z. felső sarkos bombagólja törte meg (0-1). Ezután viszont nagyon bekezdtek a miskolciak, főleg a jégkorongozók, és 5 perc alatt három gólt zúdítottak a vendégek kapujába (3-1).
A veszprémi védelem ezidőtájt mintha nem is létezett volna. A harmadik bekapott gól után viszont a vendégek kapták össze magukat, és előbb Török révén szépítettek (3-2), majd egy gyorsan kihasznált emberelőnyt követően Tóth Z. révén egyenlítettek (3-3). Ezután a Miskolc beszorította a vendégeket, de gyors ellentámadásokból rengeteg veszélyes helyzet alakult ki a hazaiak kapuja előtt is. Egy ilyen ellentámadásnál Kiss Z. óriási gólt lőtt a keresztvas alá és már ismét a vendégeknél volt az előny(3-4). Sajnos a nehezen megszerzett vezetést nem sikerült megtartani, mivel a harmad vége előtt emberhátrányba kerültek a veszprémiek, és egy látványos védelmi hibából azonnal ki is egyenlítettek a borsodiak (4-4). 
A második harmadban felgyorsult a játék, és mindkét csapat minél gyorsabb ellentámadásokat próbált meg végrehajtani. Megint a Veszprém szerzett vezetést egy Knór-Kiss összjáték után utóbbi lőtt ismét hatalmas, lefele csapódó, kapusgyilkos gólt (4-5). A Neumann elleni betegség most is érvényesült,és megint sikerült szinte a középkezdés után azonnal gólt kapni: Szabó Gergely elfutott a bal szélen és a kapu hosszú oldalába lőtt
(5-5). Tovább folytatódott a hullámzó kontrajáték, végül egy egész pályás indítás után Tóth Z. a mérkőzés gólját szerezte: a lefelé hulló labdát könnyed mozdulattal átemelte a kivetődő kapuson amivel ismét a vendégek vezettek (5-6). De ahogy megszokhattuk az öröm most sem tarthatott sokáig, mivel a Láda testvérek rögtön gondoskodtak az újabb miskolci gólról (6-6). Ezután nem sokkal Láda Balázs a kaput megkerülve is gólt szerzett, amitől a vendégek gyakorlatilag padlóra kerültek (6-7). A veszprémieken kezdett kiütközni a hosszú utazás fáradtsága és egyre inkább lemeradoztak a párharcokban. Szónóczky góljával ismét két gólos lett a hazaiak előnye (8-6), a gyíkok pedig fejben már kezdték feladni meccset, de ekkor váratlanul segített a harmad végét jelző sípszó.
Az utolsó harmad elején gyorsan szépítettek a vendégek Kolossváry révén (8-7), ami után újból föltámadt a remény. A hazaiak pontatlanságait kihasználva a gyíkok számos ígéretes ellentámadást vezethettek, melyekből ordító helyzetek születtek, de a hetedik bekapott gólja után a miskolci hálóőr lehúzta a rolót, és mindent fogott.Az egyenlítés elmaradt, és ha már nem tudtak gólt lőni a veszprémiek, legalább lövettek egyet a miskolciakkal, akiknek mindössze 2(!) játékosuk volt a pályán amikor gólt szereztek, mert a többiek lefutottak cserélni. Taktikusan elől tartogatták a labdát amíg a csere lezajlik, de mikor Láda B. észlelte, hogy a vendég védőknek esze ágában sincs elvenni tőle a játékszert, kapura fordult és ha már engedték, hát lőtt egy hatalmas gólt a pipába (9-7). A hátralévő nyolc percben a vendégeknek már mindent egy lapra feltéve kellett (volna) rohamozniuk, de általában az elhamarkodott támadások során gyorsan eladták a labdát, a kinyíló védelmet pedig a miskolciak ki is használták: Láda B. passzából Fehér I. gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést (10-7), hiszen ekkor már csak 4 perc volt vissza. Azért a dunántúliak még a végén is alul tudták múlni addigi baklövéseiket, hiszen kaptak még egy bónusz emberelőnyt, ami alatt valami olyan elképesztő produkcióval rukkoltak elő, hogy azt a "hogyan ne játsszunk emberelőnyben" c. oktatófilm egyik iskolapéldájaként is fel lehetne használni, de még annál is sokkal rosszabb. Természetesen sikerült még egy gólt beszedni emberelőnyben is, így alakult ki a 11-7 arányú végeredmény. 
A hazai győzelem a látottak alapján megérdemelt, bár a vendégek csak magukat okolhatják, hogy nem lett az eredmény sokkal szorosabb. Sőt! ezt a mérkőzést akár meg is lehetett volna nyerni, ha a csapat nem mutat be minden harmadban egy-egy elképesztően szégyenteljes hullámvölgyet, ha nem kap ennyi kínosan elkerülhetőnek tűnő gólt. Meg kell továbbá jegyezni, hogy a miskolciak jégkorongos különítménye (Láda B., Láda P., Egri Viktor; akik az eddigi két elveszített találkozójukon pld nem játszottak) 7 gólt vállalt csapatuk 11 találatából, és összesen 13 pontot "termeltek".

 
 

OBII, 11. forduló,
Veszprém, 2005.03.05.
       
Veszprém Lizards - ARES HC "B"                        15-5 (4-2, 3-2, 8-1)
           
Veszprém:
Tóth Zoltán (5+3), Török András (4+3), Kolossváry Dávid (3+1),   Kiss Zoltán (2+0), Holéczy Gergely (1+1), Kuti Balázs (0+1),   Tóth Péter (0+1), Jánosa Márton (0+1),
Knór Gábor, Rabb Gergely (kapus).  

ARES "B" :
Geri Flórián (3+0), Pavelka Zoltán (1+1), Hazay Márton (1+0), Tóth Péter,   Székely Gergely,  Izsák Tibor (kapus), Bálint Viktor (kapus).

kiállítások: 8 perc ill. 0 perc               

1-0      Tóth Zoltán (Kuti Balázs)
1-1      Geri Flórián (ea.)
2-1      Török András (ea.)
2-2      Pavelka Zoltán (ea.)
X         Kiss Zoltán (201, 2 perc)
3-2      Török András (Jánosa Márton)
X         Kuti Balázs (201, 2 perc)
4-2      Tóth Zoltán (Kolossváry Dávid)
X         Tóth Zoltán (201, 2 perc)
4-3      Hazay Márton  (ea.)
4-4      Geri Flórián (Pavelka Zoltán)
5-4      Kolossváry Dávid (Tóth Péter)
6-4      Tóth Zoltán (Török András)
7-4      Török András (Tóth Zoltán)
7-5      Geri Flórián (ea.)
8-5      Tóth Zoltán (Török András)
9-5      Tóth Zoltán (ea.)
10-5    Kiss Zoltán (Tóth Zoltán)
X         Holéczy Gergely (201, 2 perc)
11-5    Kiss Zoltán (ea.)
12-5    Kolossváry Dávid (Holéczy Gergely)
13-5    Török András (ea.)
14-5    Kolossváry Dávid (Tóth Zoltán)
15-5    Holéczy Gergely (Török András)     

A két csapat mérkőzése a tabellán elfoglalt helyezések alapján igazi háromesélyes kiesési rangadót vetített előre, amit a 3 pontos hazaiak várhattak jobb pozícióból. Az őszi találkozó az ellenfelüket lebecsülő veszprémiek csúfos vereségével végződött, és hozzá kell tenni, hogy az Ares B csapata azóta sem tudott más csapat ellen pontot szerezni. A mérkőzést az Ares kérésére az utolsó pillanatban el kellett halasztani, így az eredetileg kiírt vasárnapi időpont helyett a csütörtök esti edzés időpontjában játszották. A hazaiak nézőverbuváló kampányának köszönhetően szép számú szurkolótábor várta a csapatokat. A rossz időjárás/útviszonyok miatt késve érkező vendégek azzal okozták a legnagyobb meglepetést, hogy mindössze 7 játékost neveztek a találkozóra, abból is kettő kapus volt... Ekkor már lehetett tudni, hogy az is elég lesz a sikerhez, ha a gyíkok megfelelő erőbedobással fokozatosan kifárasztják az ellenfelet, mivel 60 percet csere nélkül végighajtani lehetetlenség egy ilyen gyors játékban.
A hazaiak ennek megfelelően nagy sebességgel vetették magukat ellenfelüknek és mindössze 19 másodpercet kellett várni az első veszprémi gólra, amit Tóth Z. szerzett Kuti passzából (1-0). A vendégek teljesen beszorultak, azonban váratlanul sikerült egyenlíteniük a második percben: Geri lefülelt egy gyatra veszprémi átadást, felfűzte a félpályánál az utolsó hazai védőt és a kapuig meg sem állt (1-1).  A bakonyiak folytatták az agresszív letámadást vendégek teljesen visszahúzódtak, és mindössze egyetlen csatáruk tartózkodott elől, akinek a védők minduntalan megpróbálták felívelni a labdát, többnyire sikertelenül. Futószalagon érkező kimaradt hazai helyzetek után az ötödik percben végül Török zorrózott be a kapu mögül egy begyűjtött kipattanót (2-1). Az előnynek nem sokáig örülhettek a vendéglátók, mert a hazai térfél közepén szabadütéshez jutott az Ares B, és mielőtt a tétovázó hazaiak sorfalat álltak volna, Pavelka kíméletlenül bevarrta a labdát (2-2). Az egyenlítés mit sem változtatott a játék képén, továbbra is rohamozott a Veszprém és  bőkezűen hagyta ki a helyzeteket, a budapestiek pedig igyekeztek húzni az időt, lassítani a játékot és mindenáron szabadütést kiharcolni. A 15. percben kettő perces emberhátrányba kerültek a hazaiak, de az erejükkel elkészült vendégek ebből már nem igazán tudtak profitálni, többnyire a jóval fürgébben mozgó hazaiaknál volt a labda, sőt az emberhátrány végeztével az előlragadt Ares-védelmet maga mögött hagyva Török újra megszerezte a vezetést (3-2). Nem sokkal később ismét hazai játékost szórtak ki 2 percre a játékvezetők, de ennek ellenére az utolsó percekben is az egyetemisták rohamoztak, és Tóth Z. révén még emberhátrányban is 2 gólosra növelték előnyüket (4-2).
A szünet egyértelműen a vendégeknek jött jobban, mert 10 percnyi pihenéssel sikerült rendezni soraikat. A hazaiak kezdetben ott folytatták ahol abbahagyták, és folyamatosan űzték az ellenfelet egy perc nyugtot sem hagyva nekik, de a támadások befejezése rendre nem sikerült, a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. A kezdeti lendületes rohamok aztán fokozatosan alábbhagytak, és a hazaiak játéka kezdett alibi jelleget ölteni. Az ellenfél egyre többet tartogatta a labdát a veszprémiek térfelén. A játékvezetők kissé érthetetlen "porcelánfloorball" vezetési stílusa is erősen kedvezett a vendégeknek, akik egyfolytában eldugták a palánknál a labdát, (hogy a társak közben kifújhassák magukat), és amikor a hazaiak szereltek azonnal szabadütést fújtak, mert kicsit súrolta egymást a két ütő, vagy mert vállal megbillentették valamelyik labdadajkáló Ares-játékost. Szinte egyfolytában szabadütéssel jöttek a vendégek, így nem alakulhatott ki folyamatos játék. A fővárosiak taktikája remekül érvényesült, regenerálódtak, a hazaiak pedig kezdtek leülni, aminek meg is lett az eredménye: A 12. percben a félpályáról végezhetett el szabadütést az Ares. Hazay letette a labdát, és elképesztő erővel bombázott a veszprémi kapuba(4-3). Erre senki sem számított, pedig még csak ezután jött az igazi hidegzuhany: fél perccel később a félpálya környékéről Pavelka indította Gerit aki miután befűzött egy rossz ütemben kimozduló védőt, kicselezte a kapust is (4-4). Kisebb pánikot követően hamar helyreállt a rend a hazai fejekben, és megint elővették a nyerő formájukat. A 16.percben egy remek keresztpassz után Kolossváry lőtt távolról laposan a jobb sarokba(5-4), amivel már újra a Veszprémnél volt az előny. Ezután Tóth Z. és Török percei következtek: előbb kettejük kényszerítője után Tóth Z. lőtt futtából az Ares hálójába (6-4). Majd Török egy kapufával végződött szólót követően Tóth Z. kapu mögül visszadott pontos passzából fonákkal talált be ismét (7-4). Megint rosszkor jött a szünet, mert a gólok mellett rengeteg helyzetet elpuskázó hazaiak éppen elemükben voltak, a vendégek pedig már kezdtek végleg megrogyni.
Az utolsó harmadra ismét összeszedte magát a vendég csapat, és kezdetben még néhány percig elég masszívan védekeztek, sőt mi több a negyedik percben a vendégek fiatal gólzsákja, Geri, egy szokásos előrevágott labdát némi küzdelem után sikeresen megszelidített, majd 2 védővel a nyakán befordult és 7-8 méterről nagyon nagy kapufás gólt lőtt (7-5). Azonban mint később kiderült, ez volt az Ares utolsó tölténye, mert ezután már csak egy csapat volt a pályán. 12 másodperccel a szépítő gól utáni középkezdést követően Török passzából Tóth Z. köszönt be az erejükkel elkészült vendégeknek, és már újra 3 volt a különbség (8-5). A középkezdéstől a következő Tóth Z. gólig mindössze 14 újabb másodpercet kellett "végigunatkozni"(9-5). Az öt vendég játékos még mindig becsülettel küzdött, és mindegyik megtett mindent ami erejéből tellett, de itt már egyértelmű volt, hogy nem lehet más a vége, csak veszprémi gólfesztivál. Kiss Z. percei következtek, aki nem túl erős, de rendkívül kellemetlen félmagas távoli lövéseivel demoralizálta a vendég kapusokat. Kolossváry lőtt gólt, majd Török flikkflakkozott a kapu mögül, aztán megint Kolossváry és a vége előtt Holéczy is feliratkozott a gólszerzők listájára, miközben számtalan helyzet ki is maradt. A harmad végén a jegyzőkönyvvezetőkön kívül már nem sokan tudták megmondani, hogy mennyi az állás (15-5).
A gyíkok ezzel a kiütéses győzelemmel alaposan visszavágtak az őszi 7-2-es vereségért, történelmük eddigi legnagyobb arányú OBII-es bajnoki győzelmét aratva, ami akár jóval nagyobb arányú is lehetett volna, ha figyelembe vesszük a kimaradt lehetőségeket. (Ha viszont azt vesszük figyelembe, hogy az Ares tehetséges fiatal játékosai megfelelő számú cserével mire lehettek volna képesek, talán sokkal szorosabb is lehettet volna az eredmény.) A hazaiak ezzel a győzelemmel biztosították jövő évi ob2-es tagságukat (a versenykiírás szerint az Ob3 rájátszás ötödik helyezettje az ob2 nyolcadikkal osztályozót játszik, így az Ares B még kieshet, ha lesz elég jelentkező a jövő évi ob2-re).

 
 

OBII, 12. forduló,
Veszprém, 2005.03.15.
       
Veszprém Lizards - Bajai Darazsak                        12-5 (6-2, 5-0, 1-3)
           
Veszprém:
Tóth Zoltán (4+3), Török András (4+1), Kolossváry Dávid (1+2),   Kiss Zoltán (1+1),
Tóth Péter (1+1), Kuti Balázs (1+0), Knór Gábor (1+0),   Jánosa Márton (0+1),
Rabb Gergely (kapus).
 
Baja:
Szőts Attila (2+1), Feicht László (1+1), Markó Előd (0+2), Lénárt Sándor (1+0),
Ónódi Zsolt (1+0), Baracsi Sándor, Bodó Gyula, Ádám Zsolt, Szepesi Imre,   Plézer János, Vidákovics Sámuel,   Baracsi Zoltán (kapus).        

kiállítások: 6 perc ill. 0 perc               

1-0      Kuti Balázs (Török András)
2-0      Török András (Tóth Péter)
3-0      Tóth Zoltán (Kiss Zoltán)
4-0      Tóth Zoltán (ea.)
5-0      Tóth Zoltán (Kolossváry Dávid)
6-0      Török András (Tóth Zoltán)
6-1      Ónódi Zsolt (ea.)
6-2      Szőts Attila (Feicht László)
7-2      Knór Gábor (ea.)
8-2      Kiss Zoltán (Tóth Zoltán)
X         Kolossváry Dávid (210, 2 perc)
9-2      Tóth Zoltán (Kolossváry Dávid)
10-2    Török András (ea.)
11-2    Tóth Péter (Jánosa Márton)
11-3    Lénárt Sándor (Markó Előd)
12-3    Török András (Tóth Zoltán)
X         Kuti Balázs (209, 2 perc)
12-4    Feicht László (Szőts Attila)
X         Kuti Balázs (213, 2 perc)
12-5    Szőts Attila (Markó Előd)
     
Az ARES “B” elleni, kiütéses győzelemmel hozott kiesési rangadó után a veszprémi csapat remek formában és hangulatban várta a Baja elleni összecsapást. A dél-magyarországiak a mérkőzésig abszolút mumusnak számítottak Veszprémben, hiszen eddig minden párharcból a bajaiak kerültek ki győztesen. A tavalyi bajnokságban 2 szoros mérkőzésen is szerencsés körülmények között 1 góllal kerekedtek a gyíkok fölé, az idei őszi találkozón Baján ráadásul már megalázó vereséget mértek (12-5) az akkoriban erősen tartalékos bakonyiakra.
A vendégek az őszi sikerük fényében talán kissé túl magabiztosan érkezhettek Veszprémbe, és valószínűleg könnyed lötyögős győzelemre számítottak, mivel a kezdő sípszó után a megszerzett labdával nyugodt hátsó passzolgatásba kezdtek. A hazaiak ezt nem sokáig engedték, agresszív letámadásuk következtében az álmosan kóválygó darazsak hamar elvesztették a labdákat. Már az első percben vezetést szerezhetett volna a veszprémi csapat egy kipattanóból, de a kapufa ekkor még a vendégekkel volt, nem sokkal később Török futott el a szélen, középre adott passzát az előre húzódó Kuti a kapu előtt 3m-rel előbb senkitől sem zavartatva levette, majd laposan a kapuba lőtt (1-0).
A hazaiak még jobban felpörögtek a góltól, a vendégek pedig továbbra sem találták magukat, egy perc sem telt el, amikor Tóth P. ugratta ki Törököt, aki futtában felvette az ütőre labdát, és a tehetetlen kapus mellett “betette” a kapuba (2-0). A hazai csapat szinte kénye-kedve szerint játszadozott az enervált bajai védők között, és egyre másra dolgozta ki a helyzeteket, a darazsak csak néha jutottak el a veszprémi kapuig, de az adódó lehetőségeiket kihagyták. A nagy formában játszó Tóth Z. 2 góljával a 8. percben már 4-0-át mutatott a képzeletbeli eredményjelző. Egy percre rá büntetőhöz jutottak a bajaiak, de az ifiválogatott Szőts nem tudott kifogni a gyíkok büntetőbiztos kapusán, Rabb “penalty proof” Gergelyen, akinek eddig még senki nem volt képes büntetőből gólt ütni az idényben. Tóth Z. újabb góljával, és Török bepofozott kipattanójával a 16. percben már 6-0 volt az állás, és ami a legelképesztőbb: úgy, hogy a darazsak veterán kapusa (“Kuncze”) közben kifejezetten jól védett.
A harmad végére a biztos vezetés tudatában kicsit visszavett a veszprémi csapat, és előbb Ónódi révén szépítettek a darazsak (1-6), majd Szőts lőtt fonákkal nagy gólt másodpercekkel a harmad vége előtt (2-6), amivel visszatértek a bajai remények.
A második harmadot mindenre elszántan kezdte a vendég csapat, és eleinte sikerült is nehéz másodperceket okozniuk a hazaiaknak. A gyíkok azonban miután sikeresen átvészelték a bajai nyomást, fokozatosan a kezükbe vették az irányítást, kihasználták a bajai csapat gyenge védekezését, és futószalagon dolgozták ki a helyzeteket.
A második percben Knór nyitotta meg a veszprémi gólok sorát: előbb még közelről a kapusba lőtt, majd a kipattanót okosan a keresztvas alá emelte (7-2). Másfél perc múlva Kiss Z. visszaállította a megnyugtató 6 gólos előnyt (8-2). A 6. percben emberhátrányba került a Veszprém, az egyre jobban demoralizálódó vendégek azonban nem tudták kihasználni adódó helyzeteiket, távolról vagy éles szögből leadott lövéseik vagy elkerülték a kaput, vagy Rabb kapusban haltak el. A 9.percben Tóth Z. köszönt be a pipába Kolossváry passzából (9-2),
majd a 13. percben Török “buzizott” újabb gólt a kaput megkerülve, és ekkor a darazsakon már tisztán látszott, hogy elkönyvelték a vereséget (10-2). Tóth P. befordulós lövése már a kegyelemdöfést jelentette a 14. percben (11-2!). A harmad végére megint leültek és könnyelműsködni kezdtek a hazaiak, aminek következtében a bajaiak előtt adódott néhány óriási helyzet, de ezen a napon mintha meg lettek volna átkozva a vendégek, akik még az üres kapuba is képtelenek voltak betalálni. A harmadot így sima 5-0-ával hozták a gyíkok, akik legalább a helyzeteik kb. harmadát(!) belőtték.
Az utolsó harmadra kicsit félve jött ki a veszprémi csapat, hiszen élénken élt még a Cápák elleni mérkőzés emléke, amikor nyolc gól előnyt szórakoztak el 20 perc alatt…Igaz, most 9 góllal vezettek, az ellenfélen pedig ezúttal nem látszott az a nagy elszántság. A hazaiak fogadkoztak, hogy nem “ülnek le”, de ennek ellenére mégis pihenős tempóban kezdődött az utolsó játékrész. Meglepetésre a darazsak nem erőltették a szépítést, hanem megelégedtek a nyugodt passzolgatással, egészen a hatodik percig, amikor Lénárt jól eltalált lövése a jobb felsőbe be nem akadt (11-3). A gólt akkora üvöltés kísérte, mintha legalábbis egyenlítettek volna, és ezután újra felgyorsult az iram.
A gyíkok azonban a 7. percben még idejében lehűtötték a vendégek éledező reményeit egy gyors ellentámadásból Tóth Z. passzát Töröknek már csak az üres kapuba kellett passzolni (12-3). Ezután a játékvezetők érthetetlenül szigorú ítéletekkel, jelentéktelen szituációkból, rövid idő alatt kétszer is kiállították a veszprémi Kutit. Sajnos, egyik kiállítást sem kellett a padon végigülnie… A bajaiak ekkor remek játékot mutattak be, és mindkétszer tanítanivalóan passzolták ki a hazai védelmet, Feicht majd Szőts volt eredményes (12-5). A hátralévő 8 perc hajtós, nyíltsisakos játékot hozott, egyik csapat sem törődött sokat a védekezéssel de további gól már egyik oldalon sem született.
A visszavágót úgy látszik a hazaiak szó szerint vették, hiszen éppen olyan arányban nyertek végül, amilyen arányban az őszi mérkőzésen vereséget szenvedtek.

 
 

OBII, 13. forduló,
Budapest, 2006.03.18.
White Sharks HC – Veszprém Lizards                   8-2 (2-1, 5-0, 1-1)
           
Veszprém:
Török András (1+0), Knór Gábor (1+0), Kiss Zoltán (0+1), Kolossváry Dávid,   Tóth Péter, Tóth Zoltán, Jánosa Márton, Kuti Balázs, Rabb Gergely (0+1) (kapus).
 
White Sharks :
Jesch Dávid (2+3), Bodócs István (1+1), Híves Péter (1+0), Koncz Gergő (1+0),   Holubkó István (1+0), Paska Zoltán (1+0), Huszti Péter (0+1), Jesch Áron (1+0),   Tassi Miklós, Schwarz Gábor, Vince Tamás (kapus).

kiállítások: 0 perc ill. 0 perc               

0-1      Knór Gábor (ea.)
1-1      Jesch Dávid (ea.)
2-1      Bodócs István (Jesch Dávid)
3-1      Híves Péter (Bodócs István)
4-1      Koncz Gergő (Jesch Dávid)
5-1      Holubkó István (ea.)
6-1      Jesch Dávid (ea.)
7-1      Paska Zoltán (Huszti Péter)
7-2      Török András (Kiss Zoltán)
8-2      Jesch Áron (Jesch Dávid)

Két kiütéses győzelemmel a hátuk mögött készültek a veszprémiek - a feljutásért még harcban álló - White Sharks elleni összecsapásra. A gyíkok számára nem volt ilyen fontos tétje a találkozónak, hiszen a bentmaradást már kiharcolták, bár egy győzelem esetén az utolsó mérkőzéstől függetlenül már a hatodik helyüket is bebiztosíthatták volna, sőt, kis szerencsével akár még az ötödik helyről is letaszíthatták volna a néhány napja legyőzött bajaiakat.
A két csapat őszi mérkőzésén a vendégek egy szinte már megnyert mérkőzésen, 8 gólos előnyből kaptak ki, és ezt a csorbát szerették volna egy szép győzelemmel feledtetni. Azóta decemberben a veszprémi Mikulás kupán már - történetük során először - sikerült legyőzniük a cápákat, tehát az előző 2 bajnoki mérkőzésen lőtt 27 góllal a háta mögött, remek formában érkező vendégeknél minden tényező megvolt az újabb sikerhez.
Egyedüli negatív előjel az volt, hogy a hazaiak a Manowar “Warriors of the world” c. slágerére melegítettek be, amire egyszerűen képtelenség veszíteni…(“many stand against us, but they will never win”)
A mérkőzést meglepetésre egyértelmű fölényben kezdték a most is letámadással operáló vendégek, a cápák visszaszorultak a saját térfelükre. Az mondjuk már a kezdetektől feltűnt, hogy a WS szervezett védelme egy más kategória, mint amit a Baja, vagy az Ares B elleni mérkőzésen tapasztalhattak a veszprémiek, ennek ellenére védők mögé történő gyors bemozgások következtében 2-3 nagy gólhelyzet maradt ki az első két percben a hazai kapu előtt. Az első vendég gól aztán a 3. perc végén meg is született: Kolossváry átadását Knór emelte át a labdáért vetődő Vincze kapuson (0-1). Egy ideig még folytatódott a vendég fölény, aztán szép lassan kiegyenlítődött a játék, és egyre több veszélyes ellentámadást vezettek a cápák is. A 14. percben egy kontrából sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak, Jesch D. egyedül törhetett kapura, és miután szó szerint letarolta a veszprémi kapust (egyszerűen nekirohant) a fölpattanó labda akadály nélkül eshetett a hálóba (1-1). A tudatosnak éppen nem nevezhető gól után a játék képe nem változott, a szervezetten védekező hazaiak engedték, hogy a vendégek felhozzák a labdát, és labdaszerzés után gyors ellentámadásokat próbáltak indítani. Fél perccel a harmad vége előtt egy ilyen akció végén 2:1 ellen játszhatták ki a labdát a fővárosiak, és a pálya jobb szélén helyezkedő Bodócs 4 m-ről kapásból kilőtte a rövid felső sarkot (2-1).
A második harmad elején egyenlíthetett volna a lendületesen kezdő bakonyi csapat, de az egyedül kilépő Tóth Z. a kapust kicselezve, mellé ütötte a labdát. A következő 10 perc rémálom aztán pont elég volt a Lizardsnak ahhoz, hogy elveszítse a mérkőzést. Az őszi találkozóhoz hasonlóan ismét egy félharmados rövidzárlat következett.
A veszprémiek nem vették idejében észre, hogy a cápák a saját fegyverüket fordítják ellenük, a gyors ellentámadást, és minden bekapott gól után fejjel rohantak a falnak, ráadásul a hazaiaknak ekkor minden sikerült, így 12:39-nél Paska már a 7. White Sharks gólt ütötte. A vendégek mindent megtettek, de helyzeteik kimaradtak, ráadásul a rettenetesen rossz napot kifogó játékvezetők is elképesztő hibákat vétettek a kárukra.
(Azon kívül, hogy legalább 3 egyértelmű, szándékos hazaadást nem ítéltek meg, a negyedik hazai gól előtt egy nyilvánvaló büntetőt nem adtak meg, mivel a hazai védő a kapusházban állva pofozta saját kapusának kezébe(!!!) a gólvonalon éppen átgurulni készülő labdát. Közvetlenül az ellentámadásból lett 4:1.) A hátralévő 7-8 percet igen kemény, hajtós játék jellemezte, kevés tiszta gólhelyzettel.
Az utolsó harmadot ismét a vendégek kezdték elszántabban, megint beszorultak a Cápák, ám a masszív védelem ellenében ritkán adódó veszprémi helyzeteket nem koronázta siker, aztán végül a hatodik percben Kiss Z. pontos középreadását az üresen hagyott Török lőtte a hálóba (7-2). A nehezen kiizzadt gólra sajnos azonnal válaszoltak az ekkor már egyre veszélyesebb ellentámadásokat vezető cápák a Jesch fivérek révén: Jesch D. átadását Jesch Á. nagy erővel lőtte éles szögből a veszprémi kapuba (8-2). A hátralévő 12 perc hatalmas iramot hozott, egyre több helyzettel mindkét oldalon, de gól már nem született. Meg kell még említeni a játékvezetők remeklését is, akik amellett, hogy nem vették észre, amikor a fővárosiak egy rossz csere után legalább 20(!!!) másodpercig hatan voltak a pályán (melletük szólva, a cápák is csak akkor vették észre, mikor már az egész veszprémi csapat kórusban üvöltötte), és azt is, hogy a “nincs hazaadás” szabályt következetesen nem alkalmazva a végén a veszprémieknek is elnéztek egy nyilvánvaló szándékos hazaadást.
A kissé túlzó, 6 gólos különbség ellenére, a korábban még kiesőjelölt Veszprém végig egyenrangú ellenfél volt. A hazaiak győzelme megérdemelt, mert remek taktikát választottak, tudatosan játszottak, és amellett, hogy több sornyi képzett játékosuk van, látszott rajtuk, hogy az őszi győzelmükből is képesek voltak tanulni.

 
 

OBII, 14. forduló,
Veszprém, 2006.03.26.
       
Veszprém Lizards - SZPK "B"                    11-5 (3-1, 4-2, 4-2)
           
Veszprém:
Tóth Zoltán (2+5), Kolossváry Dávid (3+2), Tóth Péter (2+0), Török András (2+0),
Kiss Zoltán (2+0),   Kuti Balázs, Holéczy Gergely, Jánosa Márton,
Rabb Gergely (kapus) (0+1).
 
SZPK "B" :
Péczi András (1+0), Kaszab Géza (1+0), Nánási András (3+0), Tóth Béla (0+1),
Kovács Barna, Szakál Tibor, Jaczkó Róbert,   Bagi Martin Imre (kapus).

kiállítások: 0 perc ill. 0 perc               

0-1      Péczi András (ea.)
1-1      Kolossváry Dávid (Rabb Gergely)
2-1      Kolossváry Dávid (Tóth Zoltán)
3-1      Kiss Zoltán (Tóth Zoltán)
3-2      Nánási András (ea.)
4-2      Kiss Zoltán (ea.)
5-2      Tóth Zoltán (ea.)
5-3      Nánási András (Tóth Béla)
6-3      Kolossváry Dávid (Tóth Zoltán)
7-3      Török András (ea.)
7-4      Nánási András (ea.)
8-4      Tóth Zoltán (Kolossváry Dávid)
9-4      Török András (Tóth Zoltán)
10-4    Tóth Péter (Kolossváry Dávid)
10-5    Kaszab Géza (ea.)
11-5    Tóth Péter (Tóth Zoltán)

Az idény utolsó mérkőzésének egyetlen tétje az volt, hogy megtartja-e 6. helyét a tabellán a Veszprém Lizards, vagy lecsúszik a 7. helyre, mivel az már korábban eldőlt, hogy mindkét csapat az OBII-ben folytathatja jövőre is a küzdelmeket. A vendégek több kulcsjátékosukat nélkülözték, nem lépett pályára többek között Galambos T., Bognár B., és a csapatok őszi mérkőzésen két gólt szerző Szabó Zs. sem.
A hazai csapat ismét lendületes kezdéssel próbálta meg meglepni ellenfelét, de néhány kimaradt hazai helyzet után mégis a vendégek szereztek meg a vezetést Péczi révén (0-1). Nem estek kétségbe a veszprémiek, de a sok gólhelyzet ellenére sokáig képtelenek voltak egyenlíteni. Amikor végre sikerült a hálóba találni Tóth Z.-nek, azt a játékvezetők érvénytelenítették, nem tudni pontosan miért. A harmad közepénél végül egy gyors ellentámadást követően tört meg a jég, amikor Rabb kapus indítását Kolossváry lőtte az SzPK hálójába (1-1). A hazai csapatnak továbbra is több helyzete volt de végül csak a harmad vége előtt sikerült tovább növelni az előnyt, igaz akkor a legjobb pillanatban egymás után kétszer is betaláltak Kolossváry és Kiss Z. révén, így 2 gólos megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre (3-1).
A második harmad elején még Nánási góljával szépítettek a komáromiak (3-2), de aztán látványosan nem találták a veszprémi letámadás ellenszerét, sorozatosan eladták a labdát, aminek következtében egymást követték a villámgyors hazai akciók és helyzetek. Kiss Z. és Tóth Z. góljaival már 5-2 volt az állás, amikor ismét a vendégek közül kiemelkedő Nánási szépített (5-3). Kolossváry és Török góljai után már
7-3 volt a veszprémnek, így a második harmadban megduplázta előnyét a vendég csapat.

A harmadik harmad elején egy teljesen 'vak' veszprémi passzt megköszönve Nánási kapásból hatalmas gólt lőtt (7-4), és ezzel utoljára még visszahozta a komáromi reményeket. A játék általános képén azonban nem tudtak változtatni a vendégek, továbbra is a hazaiak támadtak többet és veszélyesebben, Tóth Z., Török, Tóth P. talált be, amire vendég részről csak Kaszab gólja volt csak a szépségtapasz, a végén Tóth P. még vissza is állította a 6 gólos hazai előnyt (11-5).

Az őszi mérkőzéshez képest (amelyen a veszprémiek első győzelmüket megeszerezték,
s amit az otthonában játszó SzPK B nagy fölénye jellemzett), ezúttal teljesen más volt a felállás. A két csapatra rá sem lehetett ismerni, igaz ezúttal a mérkőzés Veszprémben volt, az ellenfél pedig több kulcsjátékosát nélkülözte. Ettől függetlenül a hazai győzelem ilyen arányban is megérdemelt, és ezzel a gyíkok méltó módon vágtak vissza a tavalyi, hazai pályán elszenvedett 11-5-ös megsemmisítő vereségért is.

 
 

tabella ...

H
Csapat M GY D V GA P
1 Debrecen SE 13 10 3 0 133-60 23
2 Miskolc Lyoness 13 10 0 3 91-66 20
3 Neumann FSE 14 8 3 3 92-66 19
4 White Sharks HC 14 7 3 4 96-83 17
5 Bajai Darazsak 14 7 1 6 112-90 15
6 Veszprém Lizards 14 4 1 9 92-118 9
7 SZPK "B" 14 2 1 11 65-96 5
8 ARES HC "B" 14 1 0 13 56-158 2

 

kanadai táblázat ...

H
Név meccs gól passz pont
1 Tóth Zoltán #10 13 29 15 44
2 Török András #13 14 23 11 34
3 Kolossváry Dávid #15 13 14 7 21
4 Kiss Zoltán #8 11 10 4 14
5 Tóth Péter #4 14 7 7 14
6 Knór Gábor #16 13 6 3 9
7 Holéczy Gergely #14 10 3 3 6
8 Kuti Balázs #6 13 1 1 2
9 Jánosa Márton #11 9 0 2 2
10 Bezselics István (G) #0 2 0 1 1
11 Rabb Gergely (G) #1 11 0 2 2
12 Tamás András #3 7 0 0 0