Edzésidőpontok
Floorball:
 
 
   
Jégkorong: (nov.1-től)
 
Szerda:  19:30-20:30
Csütörtök:  19:30-20:30
 

box_bottom

Veszprém Lizards - ARES HC "B"   6 - 0
2006-09-16, Veszprém
1. forduló
Bírók: Máté, Szigetvári

Játékosok:
RABB - Knór, Kuti, Török, Kolossváry, Holéczy, Tamás, Tóth Z., Páncél, Dallos, Jánosa, Tóth P. Edző: Kovács Tamás.

Gólok:
09:11 - Török András (Tóth Péter) - Veszprém Lizards - 1-0
11:29 - Kolossváry Dávid (Tóth Zoltán) - Veszprém Lizards - 2-0
26:57 - Tóth Zoltán (Knór Gábor) - Veszprém Lizards - 3-0
32:00 - Török András (Rabb Gergely) - Veszprém Lizards - 4-0
38:55 - Kuti Balázs (ea.) - Veszprém Lizards - 5-0
44:54 - Tóth Péter (Jánosa Márton) - Veszprém Lizards - 6-0

A tavalyi bajnokságban a két csapat mérkőzései kiesési rangadók voltak, idén mindkét együttes szeretne feljebb kúszni az alsóházból, és ezt a célkitűzést egy idénykezdő győzelemmel lehetett a legjobban megalapozni. Az előző szezon őszi mérkőzésén a veszprémiek szégyenteljes vereséget szenvedtek ellenfelüktől (2-7), akiket egyébként minden más csapat legyőzött, tavasszal viszont kiütéses győzelmet arattak (15-5), igaz ekkor az Ares csere nélkül lépett pályára Veszprémben. A vendégeknél annyi változás történt a nyáron, hogy elvesztették legjobb ifjú támadóikat, viszont védelemben és középpályán komolyan erősödtek az ob1-es csapatuktól érkezett tapasztalt játékosokkal és sérüléséből felépült kapusukkal.

A mérkőzést a Gyíkok úgy kezdték ahogy szokták, vagyis az első 5 percet gyakorlatilag átaludták. A letámadást alkalmazó Ares kezdetben határozottabban lépett fel, de igazi helyzeteket nem tudtak kidolgozni. Az első 100%-os helyzet a hazaiak előtt adódott, amikor egy szemfüles passzal Tóth Z. egyedül léphetett ki, de óriási helyzetben a felső kapuvasat találta telibe. A vendégek nem jutottak tovább néhány veszélyes kapu előtti keveredésnél, a veszprémieknek viszont ahogy ébredeztek úgy lett egyre több helyzetük. A 10. percben aztán Tóth P. passzával Török törhetett kapura a jobb oldalon és kilőtte a bal felső sarkot (1-0). A gól után fölénybe kerültek a vendéglátók és 2 perc múlva Kolossváry révén egy kapáslövésből szerzett köténygóllal tovább növelte az előnyt (0-2). Megroppant a vendégcsapat, de a hazaiak számtalan helyzetüket mind elszórakozták vagy kihagyták, vagy ha be is találtak a bírók érvénytelenítették, így szünetig maradt a sovány 2 gólos előny.

A szünetben a vendégek alapos fejmosást kaphattak mert felpörgették az iramot, és agresszívabbak lettek, viszont hátul jobban kinyíltak. A veszprémiek játszhatták a gyors kontrákat, amihez a legjobban értenek. A 7. percben egy Tóth Z.-Knór G. sakk-matt passzolgatás után előbbi volt eredményes (3-0). A 13. percben Rabb kapus szemfüles indításával Török fordulhatott kapura és egy védőt majd a kapust is kicselezve már a negyedik veszprémi gólt szerezte (4-0). A győzelemittas hazaiak ezután néha fejetlenül rohantak előre, de vendégek a ritkán adódó emberelőnyös szituációkat általában elrontották egy technikai hibával, vagy egy gyámoltalan lövéssel, Rabb kapus pedig a takarásból leadott vagy megpattanó lövéseket is magabiztosan hárította. A 19. percben a veszprémi csatárok által kihagyott, kihagyhatatlannak tűnő de elszórakozott helyzetek száma már kezdett aggasztó méreteket ölteni, amikor az előrehúzódó Kuti egy szinte eltalálhatatlanul pattogó labdát kapásból kb. 15 méterről a bal felső sarokba zúdított, öt gólosra növelve az előnyt(5-0). A gólt még a vendég szurkolók is megtapsolták.

Az utolsó játékrészre a hazaiak azzal a határozott edzői utasítással jöttek ki, hogy lassítsák a játékot és ne erőltessék a góllövést. A vendég csapat hatalmas akarattal próbálkozott legalább egy szépító gólt elérni és sikerült is beszorítaniuk a hazaiakat. Tóth P. befordulós gólja (6-0) sem csüggesztette el őket, de a kapu előtt továbbra is elfogyott minden tudományuk, mivel a hazai védelem többnyire jól funkcionált, ha nem, akkor pedig ott volt még egy hibátlanul védő kapus. Az idő múlásával aztán ismét a hazaiaké lett a főszerep, de a helyzetkihasználásban ekkor majdnem sikerült szinte még a gólképtelen ellenfelet is alulmúlni. A vendégek a mérkőzés végén a tavalyról megszokott felívelésekkel próbálkoztak, kevés sikerrel, a vendéglátók pedig továbra is kihagytak mindent. Szabadütésből ugyan Tóth Z. betalált, de azt a bírók érvénytelenítették mivel szerintük fél(!) méterrel távolabbról(!) lőtte a gólt, mint ahol történt a szabálytalanság. A játékvezetők az egész mérkőzésen összesen 3 teljesen szabályosnak tűnő hazai gólt érvénytelenítettek, de ezzel szerencsére nem befolyásolták nagyban a mérkőzés kimenetelét.

Sportszerű mérkőzésen megérdemelt hazai siker született. Az idény eleji formát mutató veszprémieknek a játék minden elemében van hova javulniuk, de helyzetkihasználásban a többi ellenfél ellen szinte biztos nem engedhetnek meg magunkak ilyen bőkezűséget.(Kurd #13)

 

Triton Floorball Team - Veszprém Lizards   6 - 4
2006-10-01, Budapest, Népliget
2. forduló
Bírók: Görög Tamás, Kõvári Zoltán

Játékosok:
RABB - Knór, Kuti, Török, Kolossváry, Holéczy, Tamás, Tóth Z., Páncél, Dallos, Jánosa, Tóth P. Edző: Kovács Tamás

Gólok:
13:1 Klinghammer Zoltán Triton Floorball Team 1-0
17:16 Kolossváry Dávid Tóth Zoltán Veszprém Lizards 1-1
21:14 Klinghammer Zoltán Triton Floorball Team 2-1
22:20 Tálas István Triton Floorball Team 3-1
24:7 Kolossváry Dávid Tóth Zoltán Veszprém Lizards 3-2
24:55 Tóth Péter Veszprém Lizards 3-3
43:29 Tálas István Faragó Márton Triton Floorball Team 4-3
44:32 Kiss Zoltán Veszprém Lizards 4-4
52:34 Dudás Ádám Klinghammer Zoltán Triton Floorball Team 5-4
58:55 Dudás Ádám Klinghammer Zoltán Triton Floorball Team 6-4

A két gárda korábban még nem találkozott egymással. A Gyíkok a jó bajnoki idénykezdés után győzelmi reményekkel érkeztek a fővárosba mivel az Ob3-ból feljutó Triton nem tűnt verhetetlen ellenfélnek, annak ellenére sem, hogy az első fordulóban idegenben legyőzték a Baját.

Az első harmadban meddő mezőnyfölényben, de gyengén játszó Veszprém ellen a gyors kontrákra építő Triton emberhátrányból szerzett vezetést. A vendégek ezután már végig az eredmény után futottak. Hiába sikerült többször egyenlíteni, az ellenfél mindig újabb gólt talált, a kapuja előtt pedig olyan határozottan védekezett, hogy a veszprémiek számára szinte lehetetelen volt helyzeteket kialakítani. Az utolsó harmad második felében 4-4-es állásnál egy kapu előtti kavarodás során kapott Triton gólra (5-4) már nem volt orvosság, sőt 1 perccel a vége előtt egy kontrából 2 gólosra növelték az előnyt.

Nagyon gyenge napot fogtak ki a gyíkok, akiket a szerencse is sokszor cserben hagyott ezúttal. A mérkőzés képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

 

Veszprém Lizards - Szolnok Cannibals   3 - 7
2007-02-06, Veszprém
3. forduló
Bírók: Liska Bálint, Móricz Vilmos

Játékosok:
Veszprém: Tóth Z. (2+0), Kolossváry (1+0), Kiss (0+1), Kuti, Knór, Tóth P., Török, Jánosa, Dallos, Páncél, Kis Sz., Kulitsán, Sütöri, Rabb (kapus). Edző: Kovács Tamás

Gólok:
6:54 Fehér László Bagdi AttilaSzolnok Cannibals 0-1
8:47 Tóth Dávid Bagdi Attila Szolnok Cannibals 0-2
16:55 Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 1-2
20:11 Tóth Zoltán Veszprém Lizards 2-2
20:41 Tóth Zoltán Kiss Zoltán Veszprém Lizards 3-2
31:42 Tóth Dávid Bagdi Attila Szolnok Cannibals 3-3
32:52 Bagdi Attila Fehér László Szolnok Cannibals 3-4
41:30 Tóth Dávid Bagdi Attila Szolnok Cannibals 3-5
53:13 Harangozó Szilárd Kollár Csaba Szolnok Cannibals 3-6
59:37 Kollár Csaba Bagdi Attila Szolnok Cannibals 3-7

(Az őszi mérkőzés elmaradása utáni huzavona miatt a tavaszi szezon közepén került lejátszásra a találkozó végül.)

A nyolcadik helyezett elleni pontok begyűjtése kötelezőnek tűnt a második helyen tanyázó veszprémiek számára a mérkőzés előtt, különösen annak fényében hogy az ellenfél az előző fordulóban megsemmisítő vereséget szenvedett a középmezőnybe tartozó Phoenix csapatától.

A mérkőzés első perceiben azonban hamar körvonalazódni kezdett, hogy a három pont begyűjtése nem lesz egyszerű feladat. A fiatal de képzett játékosokból álló ellenfél többet birtokolta a labdát és magabiztos, gyors, sokpasszos játékával meglepte, sőt demoralizálta a hazaiakat. A 7. percben emberhátrányba kerültek az egyetemisták, amit az ellenfél néhány másodperc alatt könyörtelenül kihasznált (0-1). A 9. percben egy távoli bombával növelte előnyét a szépen játszó szolnoki csapat (0-2). A hazaiak a harmad felétől kezdtek éledezni, és egész pályás letámadást alkalmazni, amivel sikerült néha megzavarni a vendég védelmet. Egyre több helyzet adódott a szolnoki kapu előtt is, de még büntetőből sem sikerült az ellenfél kapujába találni. Végül aztán a 17. percben Kolossváry avatta föl a kannibálok kapusát (1-2), és ezzel sikerült szorossá tenni a mérkőzést a szünet előtt.

A szünet egyértelműen az egyetemistáknak jött jobban, mert a második harmadban villámrajtot vett a csapat. A középkezdés után szinte azonnal egyenlített a Veszprém miután Tóth Z. távoli lövése a vendég kapus lábai között a hálóba jutott (2-2). Fél perccel később Kiss Z. átadását ugyancsak Tóth Z. passzolta az üres kapuba, és ezzel már a hazaiaknál volt az előny (3-2). A vendég csapatot megzavarta a két bekapott gól, és a letámadásos játék. Veszprémi percek következte de hiába a rengeteg gólhelyzet, a befejezéssel mindig gondok adódtak. Kétszer még az üres kaput is elvétették a hazaiak, és a harmad felénél el is fogyott a lendület. Előbb egy kontrából egyenlített a Szolnok, majd egy tetszetős szabadütés kombináció után a szélen üresen elfutó vendég játékos lőtt hatalmas gólt (3-4). A harmad második felében már egyre nyugodtabban szövögethette támadásait a labdát egyre többet birtokló szolnoki csapat.

Az utolsó harmadban hamar 2 gólosra növelte előnyét a Szolnok. Ettől kezdve már minden mindegy alapon rohamozott a Veszprém, és egyre jobban kinyílt hátul. Sajnos a legnagyobb helyzeteket sem sikerült kihasználni, az ellenfél viszont ugyancsak sok lehetőségéből újra betalált az 54. percben (3-6), és ezzel végleg el is dőlt a mérkőzés. Az egyetemisták ugyan mindent megtettek a szépítésért, de a szolnoki kapus nagy védései után az utolsó percben tovább növelte előnyét a vendég csapat, beállítva a végeredményt (3-7).

A szemre is szépen játszó vendégek megérdemelt győzelmet arattak a gyenge napot kifogó, helyzeteiket elhibázó egyetemisták ellen. Érthetetlen hogy egy ilyen játékra képes csapat, mint a Szolnok mit keres az OB2 tabella alsó felében.

 

Szent-Györgyi DSE - Veszprém Lizards   5 - 5
2006-10-15, Szombathely
4. forduló
Bírók: Kovács Barna , Bognár Gergely

Játékosok:

Gólok:
0:27 Tóth Zoltán Rabb Gergely Veszprém Lizards 0-1
7:43 Tóth Zsolt Szent-Györgyi DSE 1-1
10:1 Lukács Péter Szent-Györgyi DSE 2-1
12:37 Németh Gergely Szent-Györgyi DSE 3-1
27:30 Török András Tóth Zoltán Veszprém Lizards 3-2
31:58 Kolossváry Dávid Tóth Zoltán Veszprém Lizards 3-3
48:40 Tóth Zoltán Török András Veszprém Lizards 3-4
51:1 Varga Ádám Benkõ István Szent-Györgyi DSE 4-4
53:9 Tóth Zoltán Veszprém Lizards 4-5
55:53 Varga Ádám Kovács Gábor Szent-Györgyi DSE 5-

Meccskrónika:
Nagy várakozás elõzte meg a mérkõzést a csapaton belül, hiszen ebben a szezonban csak 1 döntetlen eredménnyel büszkélkedhettünk, és 2 vereséggel A vendégek kezdték jobban a mérkõzést hiszen mindjárt az elsõ támadásból beköszöntek a szombathelyiek hálójába egy megpattant, szerencsés lövéssel. Innentõl kezdve azonban mintha átok telepdett volna a veszprémiek játékára, amit körülményeskedés, eladott labdák, kihagyott helyzetek jellemeztek. A gyors ellentámadásokat vezetõ, de szintén sok hibával játszó vendéglátók háromszor is bevették a Lizards kapuját. Ekkor nagyon nagy iram jellemezte a mérkõzést.
A második harmadra kifutó veszprémi játékosok komoly fejmosást kaptak a szünetben. Ez szemmel láthatóan segített, hiszen a vendégcsapat termelte a helyzeteket a szombathelyi kapu elõtt, míg a hazaiak kicsit megzavarodva az elõny birtokában kicsit körülményesen játszottak. Ennek meg is lett a látszata, hisz a harmad második felében egyenlített a vendégcsapat, de a hazaiak remek formában védõ hálóõrének, Kovács Gábornak köszönhetõen elõnyt szerezni nem sikerült.
Az utolsó harmadot kiegyenlítettebb küzdõs játék jellemezte, mindkét csapat mindent beleadott. A Veszprém kétszer is vezetést szerzett, de mindkétszer eltékozolták az elõnyt. Ekkor már a hazai csapat mindent egy lapra feltéve támadott és egy emberhátrányos szituációban is sikerült gól elérni! Ez nagyban növeli a csapat érdemeit, és hogy egy gólos hátrányból is sikerült talpra állnia.
A veszprémieknek a végén még a döntetlennek is örülniük kellett, hiszen az utolsó percben a szombathelyi Varga Ádám elõtt adódott meccslabdával akár a gyõzelmet is megszerezhették volna a Szent-Györgyisek, de nem élt vele

 

Veszprém Lizards - Bajai Darazsak   8 - 4
2006-10-29, Veszprém, Munkacsarnok
5. forduló
Bírók: Kovács Barna, László Péter

Játékosok:

Gólok:
7:47 Holéczy Gergely Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 1-0
12:57 Tóth Zoltán Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 2-0
20:11 Tóth Zoltán Knór Gábor Veszprém Lizards 3-0
20:35 Tóth Zoltán Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 4-0
23:19 Szepesi Imre Boa Róbert Bajai Darazsak 4-1
32:2 Knór Gábor Tóth Zoltán Veszprém Lizards 5-1
38:8 Boa Róbert Szõts Attila Bajai Darazsak 5-2
42:1 Tóth Zoltán Kuti Balázs Veszprém Lizards 6-2
51:49 Szõts Attila Bajai Darazsak 6-3
52:56 Markó Elõd Bajai Darazsak 6-4
57:50 Kolossváry Dávid Knór Gábor Veszprém Lizards 7-4
59:32 Tóth Zoltán Knór Gábor Veszprém Lizards 8-4


 

SZPK 5vös - Veszprém Lizards   7 - 5
2006-11-05, Komárom
6. forduló
Bírók: Vörös László ; Ambrus Katalin

Játékosok:

Gólok:
8:18 Szakács László Péczi András SZPK 5vös 1-0
12:45 Tóth Péter Veszprém Lizards 1-1
18:28 Péczi András SZPK 5vös 2-1
25:55 Nagy Máté SZPK 5vös 3-1
32:37 Péczi András Huszárovics Ádám SZPK 5vös 4-1
33:39 Tóth Zoltán Veszprém Lizards 4-2
38:0 Tóth Zoltán Knór Gábor Veszprém Lizards 4-3
42:16 Maklári László Darai Bence SZPK 5vös 5-3
45:21 Nagy Máté SZPK 5vös 6-3
49:22 Tóth Zoltán Veszprém Lizards 6-4
50:57 Kautcner Zsolt SZPK 5vös 7-4
55:48 Tóth Zoltán Knór Gábor Veszprém Lizards 7-5


 

Phoenix Fireball SE - Veszprém Lizards   5 - 8
2006-11-18, Budapest, Törökbálint
7. forduló
Bírók: Máté Zoltán, Szigetvári Zsolt

Játékosok:

Gólok:
6:18 Tóth Zoltán Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 0-1
19:51 Frischmann Bálint Szalai László Phoenix Fireball SE 1-1
22:34 Török András Veszprém Lizards 1-2
25:50 Knór Gábor Veszprém Lizards 1-3
28:43 Kiss Zoltán Török András Veszprém Lizards 1-4
36:10 Csordás Tamás Máté Csaba Phoenix Fireball SE 2-4
40:43 Tóth Zoltán Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 2-5
41:50 Frischmann Bálint Phoenix Fireball SE 3-5
43:37 Tóth Zoltán Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 3-6
50:34 Páncél Zoltán Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 3-7
50:40 Tóth Zoltán Veszprém Lizards 3-8
58:38 Téglás Bence Frischmann Bálint Phoenix Fireball SE 4-8
59:54 Kardos Gábor Németh Zoltán Phoenix Fireball SE 5-8


 

White Sharks HC - Veszprém Lizards   5 - 7
2006-12-10, Budapest, Népliget
9. forduló
Bírók: Szigetvári Zsolt, Vörös László

Játékosok:

Gólok:
1:2 Knór Gábor Veszprém Lizards 0-1
1:55 Koncz Gergely Híves Péter White Sharks HC 1-1
12:58 Huszti Péter Tassi Miklós White Sharks HC 2-1
15:8 Tóth Péter Veszprém Lizards 2-2
19:18 Fogarasi Lázsló Holubkó István White Sharks HC 3-2
24:59 Tóth Zoltán Veszprém Lizards 3-3
27:52 Tassi Miklós Huszti Péter White Sharks HC 4-3
37:43 Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 4-4
41:0 Huszti Péter Tassi Miklós White Sharks HC 5-4
46:58 Knór Gábor Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 5-5
48:29 Török András Kiss Zoltán Veszprém Lizards 5-6
59:0 Kolossváry Dávid Tóth Zoltán Veszprém Lizards 5-7