Edzésidőpontok
Floorball:
 
 
   
Jégkorong: (nov.1-től)
 
Szerda:  19:30-20:30
Csütörtök:  19:30-20:30
 

box_bottom

ARES HC - VESC Lizards   1 - 4
2007-01-13, Budapest, Népliget, Építők
10. forduló
Bírók: Kovács Gergely, Kelemen Gábor

Játékosok:
Veszprém: Tóth Z. (1+1), Kiss (1+1), Knór (1+0), Török (1+0), Tóth P. (0+1), Kolossváry, Holéczy, Kuti, Jánosa, Dallos, Tamás, Rabb (kapus) Edző: Kovács Tamás

Gólok:
30:0 Knór Gábor (Kiss Zoltán) Veszprém Lizards 0-1
49:47 Török András (Tóth Zoltán) Veszprém Lizards 0-2
50:6 Kiss Zoltán (Tóth Péter) Veszprém Lizards 0-3
52:11 Tóth Zoltán Veszprém Lizards 0-4
53:37 Székely Gergõ Kristóf ARES HC B

A pont nélküli hazaiak ellen ugyan a papírforma könnyed sikert ígért, a veszprémiek már tavaly megtapasztalták hogy a legkevésbé sem lehet félvállról venni egy ilyen mérkőzést sem.

A budapesti csapat a mérkőzés kezdetétől tömör bunkervédekezésre rendezkedett be, ennek megfelelően szinte folyamatosan a hazai térfélen folyt a játék és a labdabirtoklás is nyomasztó veszprémi fölényt mutatott. Az Ares ritka ellentámadásai nem jelentettek veszélyt a vendég kapura. Az elszántan védekező hazaiak kapuja előtt azoban a gyíkok csak ritkán tudtak tiszta helyzeteket kialakítani, a nem túl ígéretes távoli próbálkozások pedig vagy elkerülték a kaput, vagy a védelem blokkolta őket.

A második harmadban egyre sokasodtak a veszprémi helyzetek de kezdetben még kapusuk vagy a szerencse segített a hazai csapaton. A 30. percben végül Knór zúdított a kapuba egy helyzetsorozat után sokadszor kipattanó labdát, megszerezve a jól megérdemelt vezetést a Lizardsnak (0-1). A gól után még élénkebb lett a vendégek támadójátéka, de a legnagyobb helyzetekből is képtelenek voltak betalálni így sovány 1 gólos előnnyel várhatták az utolsó harmadot.

A megszokott koreográfia szerint folyt a játék az utolsó játékrészben is, sok kimaradt veszprémi helyzettel egészen a 49. percig, amikor Tóth Z. beadását a középen üresen hagyott Török váltotta gólra (0-2). A góltól megzavarodott hazaiak kapujába egy perc múlva Kiss Z. talált be közvetlen közelről Tóth P. passzából (0-3), majd nem telt el újabb egy perc és Tóth Z. középre lőtt labdáját egy hazai védő a saját kapujába segítette (0-4). A mérkőzés ezzel eldőlt. Az budapestiek feladták a bunkervédekezést, és ugyan begyötörtek egy szépítő gólt, de a hátralévő percekben is inkább az Ares kapuja forgott veszélyben, 2 veszprémi lövés is a kapuvason csattant.

A Lizards megérdemelten gyűjtötte be a győzelmet a teljesen defenzív ellenfél ellen.

 

VESC Lizards - Triton Floorball Team    7 - 6
2007-01-20, Veszprém, Stadion
11. forduló
Bírók: Mészáros, Perje

Játékosok:
Veszprém: Kolossváry (2+2), Tóth Z. (3+0), Knór (1+1), Kiss Z. (1+0), Holéczy (0+1), Tóth P. (0+1), Török (0+1), Kuti, Páncél, Jánosa, Dallos, Tamás, Rabb (kapus) Edző: Kovács Tamás

Gólok:
16:10 Tóth Zoltán (Kolossváry Dávid) Veszprém Lizards 1-0
19:27 Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 2-0
26:27 Kiss Zoltán (Török András) Veszprém Lizards 3-0
26:36 Dani Zsolt (Klinghammer Zoltán) Triton Floorball Team 3-1
30:0 Tóth Zoltán (Holéczy Gergely) Veszprém Lizards 4-1
33:5 Vad Zsolt (Pap Zoltán Kálmán) Triton Floorball Team 4-2
35:43 Vancsa Zoltán András Triton Floorball Team 4-3
41:3 Klinghammer Zoltán (Hõgyi Márton) Triton Floorball Team 4-4
43:0 Dudás Ádám (Vad Zsolt) Triton Floorball Team 4-5
51:43 Knór Gábor (Tóth Péter) Veszprém Lizards 5-5
53:36 Kolossváry Dávid (Knór Gábor) Veszprém Lizards 6-5
57:24 Tóth Zoltán (Kolossváry Dávid) Veszprém Lizards 7-5
57:38 Dani Zsolt Triton Floorball Team 7-6

A második és harmadik helyezett összecsapásán hatalmas küzdelemre lehetett számítani. A veszprémieknek az őszi, budapesti vereségért volt mit törleszteniük, a vendégek viszont az előző fordulóban a listavezető Baja ellen elvesztett pontjaikat szerették volna Veszprémben egy dobogós riválistól bepótolni.

Az első harmad elején nyoma sem volt tapogatózó játéknak, a vendégek hatalmas iramot diktálva már az első percektől megpróbálták felszántani a pályát, de a sokszor durvaságba átcsapó nagy igyekezetük nem párosult átgondolt, felépített játékkal, gyors kontráikba sok hiba csúszott. Az első kimaradt helyzet még a Veszprém kapuja előtt adódott, de aztán a hazaiak is fölvették a ritmust és lassanként átvették az irányítást. A Tritont kezdetben még a szerencse és kapusuk bravúrjai megoltalmazták a góloktól, de a 17. percben Tóth Z. már védhetetlenül bombázott éles szögből a hosszú felső sarokba majd, a 20. percben Kolossváry is betalált (2-0), így sikerült megnyugtató előnyt szerezniük a szünetig, és néhány percre a játékban is sikerült az őrült rohanást helyett nyugodtabb támadásépítést bemutatni.

A második harmad ott folytatódott ahol az első abbamaradt, a vendégek kezdetben sokszor beszorultak térfelükre, a veszprémiek pedig helyzetek sokaságát dolgozták ki, de a fővárosiak kapusa szinte hihetetlen mentéseket mutatott be. A középen kapura törő Kiss Z. félmagas lövésével a 6. percben sikerült 3 gólosra növelni az előnyt (3-0), de sajnos a Triton szinte azonnal szépített (3-1). Ekkor még nem tört meg a hazai lendület mert továbbra is fölényben játszott a Lizards, de a helyzetkihasználással továbbra is gondok adódtak. A 31. percben Tóth Z. egyedül tört kapura, de egy vendég védő 100%-os gólhelyzetben hátulról az ütőjére csapott. Az egyértelmű büntető és kiállítás helyett szimpla szabadütést mutattak a bírók, akiknek a kezéből teljesen kicsúszott már ekkorra a mérkőzés, de a sértettnek ez is elég volt, hiszen a legurított labdát azonnal a hálóba vágta (4-1). Ettől kezdve azonban a hazaiak látványosan visszaestek. A Triton előbb Vad Zs. révén egy gyönyörű kapáslövéssel szépített (4-2), majd két perccel később Vancsa befordulós lövése találta meg a felső sarkot, amivel egy gólra megközelítették a hullámvölgybe került vendéglátókat (3-4).

Jókor jött a szünet a hazai csapatnak, de a fejekben sajnos nem sikerült rendet tenni. Folytatódtak a vérszemet kapott vendégek rohamai, a veszprémieknek a labdafelhozatallal is gondjai adódtak, percekig a kapujuk elé szorultak. Alig telt el egy perc a vendégek Klinghammer révén már az egyenlítésnek örülhettek, miután a játékos egy kapu mögötti palánkról visszapattanó labdát szinte 0 fokból azonnal a hálóba fonákozott (4-4). Két perccel később egy sarokból visszalőtt labdát az érkező Dudás kapásból továbbított a veszprémi hálóba. Ezzel már a vendégeknél volt az előny (4-5), és csak Rabb kapuson múlt hogy nem sikerült több góllal elhúzni az ellenfélnek. A hazaiak azonban felkeltek a padlóról újabb erőtartalékokat vetettek be, és az ellenfél agresszivitását is teljesen átvették. A pályán folyó játék ekkor már jobban hasonlított gladiátorok küzdelmére mint a floorballra, a nézőtér felfokozott állapota pedig ugyancsak a cirkuszi hangulatot erősítette. 7 perc öldöklő küzdelem után Knór egyenlített (5-5), ami szinte „hisztérikus” örömöt váltott ki a hazaiakban. Két percre rá Kolossváry lőtt gólt, és ezzel újra a hazaiaknál volt az előny (6-5). A Triton nem tudott élni adódó lehetőségeivel, míg Tóth Z. a veszprémi oldalon újból eredményes volt (7-5). Ezzel a mérkőzés eldőlni látszott, de a fővárosiak nem adták fel és Dani távoli lövése révén 15 másodperc alatt szépítettek (7-6). Ezután Tóth Z. lőtte szét közvetlen közelről a felső kapuvasat, de a labda a vendégek nagy szerencséjére a gólvonalra pattant, és kapusuk bravúrosan ki tudta ütni végül. Az utolsó percekben végül megtörtént az első(!!!) két perces kiállítás is, így a hazaiak emberhátrányban fejezhették be a mérkőzést. A vendégek 6 mezőnyjátékossal kezdtek neki a „power play”-nek, de a kapusukat elfelejtették lehozni… hosszú másodpercekig nem vette észre senki közülük, és ami nagyobb baj a játékvezetők közül sem, a veszprémi kispadról érkező folyamatos kiáltozás ellenére sem, mikor végül észlelték, sajnos egy magáról megfeledkező játékos már a pályára belépve reklamált a hazaiaktól, így ő is a kiállítás sorsára jutott. A négy a három elleni játékban képtelen volt érvényesíteni emberfölényét az idegesen játszó Triton, folyamatosan eladták a labdát, így megmaradt az egy gólos veszprémi előny.

Az őszi mérkőzéshez hasonlóan most is hatalmas küzdelmet hozott a két csapat összecsapása. Az egész mérkőzést tekintve a vendégek sem érdemeltek vereséget, de megjegyzendő az is, hogy az őszi mérkőzésen sem érdemelt vereséget ellenük a Lizards, ám akkor Fortuna a fővárosiakkal volt. A játékvezetők képtelenek voltak kézben tartani a mérkőzést, de elmondható hogy mindkét csapat irányában folyamatosan elnézték a durva szabálytalanságokat, így igen nehéz megítélni hogy mennyire befolyásolták ténykedésükkel az eredményt. Újabb győzelmükkel a veszprémiek vezetik a tabellát a floorball másodosztályban.

 

Szolnok Cannibals - Veszprém Lizards   5 - 7
2007-04-01, Szolnok, Tiszaliget
12. forduló
Bírók: Pajor, Vörös

Játékosok:
Veszprém: Tóth Z. (3+0), Török (2+1), Kiss Z.(2+0), Kolossváry (0+2), Knór (0+1), Kuti, Tóth P., Sütöri, Jánosa, Dallos, Holéczy, Kis Sz., Kulitsán, Rabb (kapus). Edző: Kovács Tamás

Gólok:
11:23 Török András Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 0-1
19:57 Tóth Zoltán Veszprém Lizards 0-2
27:8 Tóth Zoltán Veszprém Lizards 0-3
29:4 Fehér László Bagdi Attila Szolnok Cannibals 1-3
30:24 Tóth Zoltán Török András Veszprém Lizards 1-4
32:34 Kiss Zoltán Knór Gábor Veszprém Lizards 1-5
43:11 Bagdi Attila Fehér László Szolnok Cannibals 2-5
44:40 Fehér László Kollár Csaba Szolnok Cannibals 3-5
47:20 Török András Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 3-6
47:40 Kiss Zoltán Veszprém Lizards 3-7
51:40 Tóth Dávid Bagdi Attila Szolnok Cannibals 4-7
59:52 Bagdi Attila Kollár Csaba Szolnok Cannibals 5-7

(A 12. fordulóból elhalasztott mérkőzés a bajnoki fordulók befejezését követően került lejátszásra.)

Az utolsó öt mérkőzésüket zsinórban megnyerő, bombaformában lévő szolnokiak a mérkőzés előtt már 1 pontra megközelítették a Gyíkokat a tabellán, és félő volt hogy egy esetleges győzelemmel akár le is taszíthatják őket a dobogóról. A februári veszprémi találkozón a kannibálok félelmetesen szép játékkal gyűjtötték be a győzelmet, ami alapján hatványozottan nehéz mérkőzésre számíthattak az egyetemisták.


Az első harmadban nem igazolódtak be a félelmek, mert a hazaiak látványosan nem találták magukat a pályán, és szinte egymás után alakította ki helyzeteit a sokkal aktívabb Lizards. A helyzetkihasználás azonban megint csapnivaló volt, amiben a szolnoki kapus bravúrjai is közrejátszottak. Egészen a 12. percig érett az első gól, amikor Török egy csel után már védhetetenül lőtt a jobb felső sarokba (0-1). A veszprémi lendület továbbra sem tört meg, de mindez gólokban továbbra sem mutatkozott sajnos. A harmad utolsó másodperceiben végül Török törhetett egyedül kapura, de gólhelyzetben leterítették. A megítélt büntetőt Tóth Z. hidegvérrel értékesítette, így a legjobb pillanatban sikerült a szünetre megnyugtató előnyt szerezni (0-2).

A fordulás után aktivizálta magát a Szolnok, de a több helyzet továbbra is a szolnoki kapu előtt adódott. A 28. perceben Tóth Z. tört egyedül kapura és a kivetődő kapus fölött átpöccintette a labdát, háromgólosra növelve az előnyt (0-3). Egy perc múlva azonban egy középen üresen hagyott szolnoki játékos bombázta szét a veszprémi hálót, amivel ismét nyílt lett a mérkőzés (1-3), de nem sokáig mert a 30. percben Tóth Z. szerzett közelről gólt, majd 2 perccel később egy emberelőnyös helyzetből Kiss Z. éles szögből leadott lövése "szivárgott" be a kapuvas és a hazai kapus között (1-5). A hátralévő időben a szolnokiak előtt is egyre több helyzet adódott, de a veszprémi oldalon Rabb kapus is remekelt.

A 4 -gólos vezetés ellenére várható volt, hogy a szünetben a végsőkig feltüzelik magukat a Kannibálok, és mindent megtesznek az eredmény megfordításáért. A kezdés után érezhetően belejött a hazai gárda akiket ekkor már népes szurkólósereg is buzdított. A holtpontra jutott veszprémiek beszorultak, a 4 gólos megnyugtató előny pedig 5 perc alatt kétgólosra olvadt (3-5). A 48. percben azonban egy percen belül előbb Török lőtt gólt Kolossváry kiugratásából (3-6), majd Kiss Z. miután leültetett egy kannibált, éles szögből bombázott a léc alá (3-7). A szolnoki remények ezzel végleg elveszni látszottak, de ennek ellenére sem adták fel. Az 52. percben még újra betalált a Szolnok (4-7), de Rabb kapus ezután lehúzta a rolót és mindent védett. A hátralévő percekben a történések zömmel a veszprémi térfélen zajlottak, de újabb gólt már csak 8 másodperccel a lefújás előtt, emberelőnyös helyzetből szerzett a hazai gárda (5-7), így a Gyíkok begyűjtötték az oly fontos két pontot.

A győzelem különösen értékes annak fényében, hogy az Szolnok az utóbbi mérkőzésein sorra kétvállra fektette az élbolyba tartozó csapatokat is.
A Gyíkok ezzel egyetlen hátralévő mérkőzésüktől (A Phoenix Fireball ellen 7-2-es veszprémi vezetésnél félbeszakadt, újrajátszásra ítélt mérkőzésről van szó) függetlenül minimum bronzérmesek a floorball másodosztályban, és ha azon is begyűjtik a győzelmet akkor ezüstérmesek is lehetnek még, ami osztályozó mérkőzést is jelentene.

 

Veszprém Lizards - Szent-Györgyi DSE Szombathely   10 - 7
2007-02-02, Veszprém, Egyetemi Stadion
13. forduló
Bírók: Liska, Móricz

Játékosok:
Veszprém: Tóth Z. (4+0), Kolossváry (2+2), Török (2+0), Knór (0+2), Páncél (0+2), Kiss Z. (1+0), Tóth P. (1+0), Kuti (0+1), Jánosa (0+1), Dallos, Kis Sz., Kulitsán, Sütöri, Tamás A., RABB (kapus). Edző: Kovács Tamás

Gólok:
4:55 Tóth Zoltán Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 1-0
6:29 Török András Jánosa Márton Veszprém Lizards 2-0
11:7 Kiss Zoltán Knór Gábor Veszprém Lizards 3-0
13:50 Tóth Zoltán Veszprém Lizards 4-0
22:27 Varga Ádám Németh Norbert Szent-Györgyi DSE 4-1
23:37 Török András Páncél Zoltán Veszprém Lizards 5-1
30:20 Kolossváry Dávid Knór Gábor Veszprém Lizards 6-1
32:45 Benkõ István Szent-Györgyi DSE 6-2
34:58 Tóth Péter Veszprém Lizards 7-2
35:43 Incze Tamás Benkõ István Szent-Györgyi DSE 7-3
39:12 Kiss Zoltán Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 8-3
43:11 Benkõ István Kovács Gábor Szent-Györgyi DSE 8-4
44:1 Benkõ István Szent-Györgyi DSE 8-5
46:25 Tóth Zoltán Páncél Zoltán Veszprém Lizards 9-5
48:35 Kolossváry Dávid Kuti Balázs Veszprém Lizards 10-5
49:58 Benkõ István Németh Norbert Szent-Györgyi DSE 10-6
52:36 Varga Ádám Incze Tamás Szent-Györgyi DSE 10-7

A tabellán elfoglalt pozíciók alapján a hazai győzelem tűnhetett valószínűbbnek a mérkőzés előtt, a döntetlenre végződött őszi mérkőzés tapasztalatai alapján azonban egyáltalán nem érezhették zsebükben a 2 pontot a hazaiak, még úgy sem, hogy vendégek a csapatukat sújtó sérüléshullám miatt mindössze 3 cserével érkeztek a találkozóra.

A maroknyi csapattal érkező vendégek ennek ellenére már a mérkőzés elejétől nagy tempót próbáltak diktálni, sokszor veszélyeztették is a hazai kaput, de a védekezésre szinte semmi gondot nem fordítottak, így a hazaiak előtt számolatlan mennyiségű gólhelyzet adódott. A 14. percben már 3-0 ra vezető veszprémi csapat kissé elkényelmesedett, többször majdnem gólt kapott, de a harmad végén még így is sikerült tovább növelni az előnyt (4-0).

A csapat a 4-0-ás vezetés ellenére edzői fejmosást kapott a szünetben, de ez sem segített igazán. A második harmadban sem változott a játék képe, egyik csapat sem állt fel nyugodtan támadni, hanem a gyors ellentámadások domináltak, melyekbe mindkét oldalon igen sok hiba csúszott. A kritikus pillanatokban a veszprémiek azonban mindig tudtak újítani, így a harmad végére további egy góllal nőtt a vezetés (8-3).

Az utolsó harmadban 5 perc alatt feljöttek 2 gólra az újabb sérülés miatt megfogyatkozott, de továbbra is nagy kedvvel játszó vendégek (8-5). Ezután veszprémi percek következtek, a Lizards néha szépen és sok passszal játszva visszaállította az öt gólos biztos előnyt (10-5). Sajnos az utolsó 10 percet ismét átaludta a csapat, a vendégek feljöttek 3 gólra, sőt tovább csökkenthették volna a különbséget ha a végig nagyszerűen védő Rabb kapus nem véd ki egy a Szombathely javára megítélt büntetőt. Az utolsó perceket buta szabálytalanságok miatt (fekvő játék) folyamatos emberhátrányban volt kénytelen kivédekezni a Veszprém, de a vendégek nem tudtak élni az emberelőnyös helyzetekkel.

A mérkőzésre jellemző, hogy gólzáporos végeredmény ellenére a két kapust lehetne a mérkőzés legjobbjainak választani. Ha a mutatott játékra nem is lehetnek büszkék a gyíkok, fontos két pontot sikerült szerezni, hiszen a Szombathely csapata még sok borsot törhet a riválisok orra alá is.

 

Bajai Darazsak - Veszprémi Egyetem SC Lizards   8 - 2
2007-02-18, Baja, Posta Sándor Sportcsarnok
14. forduló
Bírók: Gálosi, Poór

Játékosok:
Veszprém: Tóth Z. (2+0), Kolossváry (0+1), Knór (0+1), Holéczy, Kiss, Kuti, Tóth P., Török, Jánosa, Dallos, Páncél, Kis Sz., Kulitsán, Rabb (kapus). Edző: Kovács Tamás

Gólok:
3:38 Tóth Zoltán Knór Gábor Veszprém Lizards 0-1
5:1 Sümegi Milán Markó Elõd Bajai Darazsak 1-1
12:10 Szõts Attila Boa Róbert Bajai Darazsak 2-1
14:41 Markó Elõd Bajai Darazsak 3-1
20:29 Szõts Attila Boa Róbert Bajai Darazsak 4-1
35:58 Szepesi Imre Feicht László Bajai Darazsak 5-1
40:18 Szõts Attila Boa Róbert Bajai Darazsak 6-1
45:14 Onódi Zsolt Sümegi Milán Bajai Darazsak 7-1
49:57 Onódi Zsolt Markó Elõd Bajai Darazsak 8-1
55:34 Tóth Zoltán Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 8-2

Súlyos vereséget szenvedett a listavezető otthonában a VESC Lizards csapata a floorball másodosztály rangadóján. A bajaiak ugyan nem játszottak mezőnyfölényben, de mindhárom harmadban egyértelműen az önmaguk árnyékát nyújtó egyetemisták fölé nőttek, és jóval többször veszélyeztették a veszprémi kaput. A nagyobb szégyentől csak Rabb kapus védései mentették meg a Gyíkokat.

 

Veszprémi Egyetem SC Lizards - SzPK-Eötvös   5 - 4
2007-02-21, Veszprém, Egyetemi Stadion
15. forduló
Bírók: Liska, Móricz

Játékosok:
Veszprém: Tóth Z. (3+1), Kolossváry (1+1), Kiss(1+1), Knór (0+1), Holéczy, Kiss, Kuti, Tóth P., Török, Tamás, Jánosa, Dallos, Páncél, Kis Sz., Kulitsán, Rabb (kapus). Edző: Kovács Tamás

Gólok:
19:35 Maklári László SZPK 5vös 0-1
21:20 Tóth Zoltán Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 1-1
22:8 Maklári László Demeter Lóránt SZPK 5vös 1-2
24:0 Tóth Zoltán Kiss Zoltán Veszprém Lizards 2-2
32:36 Kiss Zoltán Knór Gábor Veszprém Lizards 3-2
34:9 Darai Máté Kautcner Zsolt SZPK 5vös 3-3
35:32 Kolossváry Dávid Tóth Zoltán Veszprém Lizards 4-3
35:41 Darai Máté SZPK 5vös 4-4
51:59 Tóth Zoltán Veszprém Lizards 5-4

Az utolsó két mérkőzésén hullámvölgybe került egyetemistáknak mindenképpen győzniük kellett a második helyen álló SzpK-5vös csapata ellen, ha tartani akarták a lépést az élmezőnnyel.

Az elmúlt hetek rossz játékát feledtetve a veszprémiek már az első harmadban eldönthették volna a mérkőzést. Jobbára a defenzív stratégiával felálló vendégek térfelén folyt a játék, de a hazaiak hiába dolgoztak ki számtalan helyzetet, képtelenek voltak a kapuba találni (Egyszer ugyan sikerült, de a játékvezetők kissé érthetetlenül érvénytelenítették a gólt, azzal az indokkal, hogy az egyértelműen, erősen kapura lőtt labda súrolta az egyik veszprémi csatár lábát...). Ahogy az lenni szokott a sok kimaradt helyzet megbosszulta magát, és néhány másodperccel a harmad vége előtt váratlanul vezetést szerzett a komáromi csapat (0-1).

A második harmadban sem változott a játék képe, általában a vendég térfélen tartózkodott a gömbölyű játékszer. Tóth Z. révén a második percben egyenlítettek a hazaiak (1-1), de sajnos egy kontrából szinte azonnal érkezett a válasz (1-2). Két perccel később Tóth Z. újra egyenlített, majd hosszabb gólcsend után a 32. percben Kiss gólja után már a Veszprémnél volt az előny (3-2). Hiába játszottak jól az egyetemisták, 2 perccel később egy balszerencsésen megpattanó labda (hazai védő lábáról pattant a kapuba) után megint döntetlenre alakult az állás (3-3). A 36. percben Kolossváry fantasztikus kapáslövésével ismét a gyíkoknál volt előny (4-3), de most sem örülhettek sokáig mert egy vendégjátékos a középkezdés után végigszólózott a szélen és kilőtte a hosszú felső sarkot (4-4).

Az utolsó harmadban sem nagyon változott a játék képe, de csak az 52. percben tört meg a jég, amikor a veszprémi csapatnak szinte a mérkőzés során először volt szerencséje: Tóth Z. sarokból kapura küldött labdája az egyébként remek teljesítményt nyújtó vendég kapusról csorgott a hálóba...(5-4). A hazaiak jobban megzavarodtak a vezetéstől mint a vendégek, mert ezután majdnem összehoztak egy-két gólt, de a vendégek nem tudtak élni az ajándék lehetőségekkel. A mérkőzés végére hiába túrta fel a pályát a meglehetősen eldurvuló ellenfél, az okosan játszó egyetemisták dolgoztak ki - és hagytak ki - nagyobbnál nagyobb helyzeteket.

Kísértetiesen emlékeztetett a mérkőzés a két csapat őszi komáromi találkozójára amikor a veszprémiek egy szezonra való helyzetet puskáztak el és szenvedtek 7-5 arányú vereséget... A VESC Lizards csapata ezúttal sem jeleskedett gólok terén, de teljesen megérdemelten szerezte meg a fontos 2 pontot.

 

VESC Lizards - Phoenix Fireball   8 - 6
2007-04-22, Veszprém, Egyetemi Stadion
17. forduló
Bírók: Liska, Móricz

Játékosok:
Veszprém: Tóth Z. (3+2), Török (2+0), Kiss Z.(1+0), Kolossváry (1+0), Tóth P. (1+0), Kuti (0+1), Knór, Sütöri, Jánosa, Dallos, Holéczy, Kis Sz., RABB (kapus) (0+1). Edző: Kovács Tamás

Gólok:
5:14 Tóth Zoltán Rabb Gergely Veszprém Lizards 1-0
9:51 Kiss Zoltán Veszprém Lizards 2-0
14:17 Champier Mihály Phoenix Fireball SE 2-1
15:10 Kolossváry Dávid Veszprém Lizards 3-1
16:26 Frischmann Bálint Csordás Tamás Phoenix Fireball SE 3-2
20:52 Frischmann Bálint Rácz Ágoston Phoenix Fireball SE 3-3
28:32 Török András Tóth Zoltán Veszprém Lizards 4-3
28:50 Tóth Péter Veszprém Lizards 5-3
32:46 Németh Zoltán Phoenix Fireball SE 5-4
44:16 Tóth Zoltán Kuti Balázs Veszprém Lizards 6-4
46:44 Németh Zoltán Phoenix Fireball SE 6-5
48:52 Tóth Zoltán Veszprém Lizards 7-5
50:33 Török András Tóth Zoltán Veszprém Lizards 8-5
56:13 Champier Mihály Németh Zoltán Phoenix Fireball SE 8-6

A mérkőzés újrajátszásra került, mivel az eredeti időpontban játszott találkozó a játékvezetők késése miatt hosszú csúszással kezdődött el, és mivel a következő terembérlő nem volt hajlandó kompromisszumos megoldásra, a második harmad 18. percében, 7-2-es veszprémi vezetésnél félbeszakadt a mérkőzés.

Az újrajátszott mérkőzésen nem játszottak csúcsformában az egyetemisták, de egy nyílt sisakos, izgalmas, hajtós mérkőzésen végül sikerült begyűjteni az OB2 ezüstérmet, és osztályozót jelentő 2 pontot! A vendégeknek 3-3-nál még sikerült egyenlíteniük, de fordulópontot nem hozott a mérkőzés, a gyíkok 1-2 góllal végig vezetve nyertek, az utolsó harmadban 3 gólos is volt az előny. Kovács Tamás edző munkáját dícséri, hogy az évek óta kiesőzónában egyensúlyozó csapatból egy idény alatt ezüstérmes csapatot faragott.

 

Veszprémi Egyetem SC Lizards - White Sharks HC   8 - 5
2007-03-18, Veszprém, Egyetemi Stadion
18. forduló
Bírók: Kovács, Gegessy

Játékosok:
Veszprém: Kiss(3+1), Tóth Z. (2+2), Török (1+1), Jánosa (0+2), Knór (1+0), Tóth P., (1+0), Sütöri (0+1), Holéczy, Kuti, Tamás, Dallos, Kis Sz., Kulitsán, Rabb (kapus). Edző: Kovács Tamás

Gólok:
0:15 Koncz Gergely Tassi Miklós White Sharks HC 0-1
5:32 Kiss Zoltán Veszprém Lizards 1-1
22:32 Jesch Áron Holubkó István White Sharks HC 1-2
23:10 Tóth Péter Sütöri Péter Veszprém Lizards 2-2
24:7 Kiss Zoltán Jánosa Márton Veszprém Lizards 3-2
25:39 Knór Gábor Török András Veszprém Lizards 4-2
30:27 Török András Tóth Zoltán Veszprém Lizards 5-2
30:41 Szekeres Mátyás Huszti Péter White Sharks HC 5-3
36:39 Tóth Zoltán Jánosa Márton Veszprém Lizards 6-3
39:4 Vénkúti Krisztián Tassi Miklós White Sharks HC 6-4
41:26 Holubkó István Huszti Péter White Sharks HC 6-5
57:52 Tóth Zoltán Kiss Zoltán Veszprém Lizards 7-5
58:9 Kiss Zoltán Tóth Zoltán Veszprém Lizards 8-5

A találkozó tétje nagy volt mindkét csapat számára, hiszen a veszprémieknek még nyitott volt az út akár a dobogó második fokára is, míg a Cápáknak az elmúlt fordulóbeli bajnokverésük után a harmadik helyre még matematikai esélyük volt, de ehhez mindenképpen nyerniük kellett Veszprémben.

A mérkőzést a lehető legrosszabb módon kezdte a VESC, hiszen a középkezdés után eladott labda után azonnal a hálóba találtak a fővárosiak. Ezután azonban a hazaiak egyre inkább átvették a játék irányítását, majd néhány kihagyott helyzet után a vendég védelem hibáját kihasználva Kiss egyenlített a 6. percben (1-1. Néha már-már nyomasztó fölényben játszott a hazai csapat a sündisznó állásban védekező ellenfél ellen, de a kapu előtt ismét a helyzetkihasználással voltak gondok. A szórványos vendég kontrák és felívelések sem voltak veszélytelenek, de egy kapuvason csattant közeli lövésnél többet a Cápák sem tudtak felmutatni.

A második harmad elején egy távoli lövéssel ismét a vendégek szerezték meg a vezetést (1-2), de utána beindult a veszprémi úthenger és Tóth P., Kiss, Knór, Török góljaival már 5-2 re vezettek a hazaiak a 31. percben. Sajnos 15 másodperccel az 5. gól után a vendégek egy nem túl erős, de a kapust becsapó távoli lövéssel felkapaszkodtak két gólra (5-3), de továbbra is a Veszprém játszott fölényben. A 36. percben visszafújtak egy veszprémi találatot, mert a labda sípszó után jutott a Cápák hálójába, ám végül a tengeri ragadozók nem úszták meg, mert a szabadütéshez visszarendelt labdát Jánosa Tóth. Z.-hez passzolta aki kapásból a hálóba bombázott (6-3). A harmad azonban végén érezhetően kingedtek az egyetemisták és a vérszemet kapó vendégek az utolsó percben ismét szépítettek (6-4).

Az utolsó harmadban gyorsan szépített a Sharks (6-5), amítől szinte szárnyakat kaptak, de a rengeteg kiállítással tarkított öldöklő küzdelemben végül nem sikerült bevenniük a veszprémi kaput, ellenben a hazaiak 2 perccel a vége előtt Tóth Z. és Kiss góljaival végleg eldöntötték a mérkőzést(8-5).

Az egyenrangú küzdelmet hozó 3. harmadtól eltekintve a találkozón hazaiak játszottak fölényben és a mérkőzés összképe alapján megérdemelten szerezték meg a 2 pontot.