Edzésidőpontok
Floorball:
 
 
   
Jégkorong: (nov.1-től)
 
Szerda:  19:30-20:30
Csütörtök:  19:30-20:30
 

box_bottom

Magyar Köztársaság Kupa - Férfi
 
 
VESC Lizards Fitt SE - Torpedo Justitia   6 - 4
2008-11-30, 8200 Veszprém, Wartha Vince utca 3. Stadion Sportcsarnok
2. forduló
Bírók: Liska Bálint
 
Játékosok:
Rabb (kapus) - Török (3+1), Koscsó (2+0), Kolossváry (1+1), Fergelt (0+2), Knór (0+1), Kuti (0+1), Jánosa, Kis Sz., Kiss Z., Kulitsán, Sütöri, Tóth;   
edzõ: Kovács Tamás
 
Gólok:
Időpont Gólszerző Gólpassz Csapat Eredmény
8:40 Koscsó Ádám Fergelt István VESC Lizards Fitt SE 1-0
9:5 Török András Knór Gábor VESC Lizards Fitt SE 2-0
12:50 Török András Kuti Balázs VESC Lizards Fitt SE 3-0
13:54 Bálint Olivér   Torpedo Justitia 3-1
26:32 Török András Kolossváry Dávid VESC Lizards Fitt SE 4-1
26:56 ÖNGÓL   Torpedo Justitia 4-2
29:16 Kolossváry Dávid Török András VESC Lizards Fitt SE 5-2
46:26 Koscsó Ádám Fergelt István VESC Lizards Fitt SE 6-2
54:6 Srankó Árpád Juranovszky Tamás Torpedo Justitia 6-3
57:0 Szűcs András   Torpedo Justitia 6-4
 
Kiállítások:
Idő Játékos Csapat Kiállítás
29:39 Kulitsán Gábor VESC Lizards Fitt SE ismétlődő szabálytalanságok (217)
39:44 Polgár Gergő Torpedo Justitia túl sok játékos a pályán (216)
 
A floorball másodosztály utolsó helyén szerénykedõ veszprémiek a floorball Magyar Kupában a Torpedó JSC-t fogadták. Az ellenfél nem tartozik az elsõ osztály legerõsebb csapatai közé, de idén meglepõen jól szerepelnek. Ennek fényében nem az egyetemisták voltak a mérkõzés esélyesei.

Az elsõ harmad elsõ perceiben látványosan nem találta magát a VESC, a vendégek többet birtokolták a labdát és gyorsabban mozogtak. A vezetést váratlanul mégis a Veszprém szerezte meg: Fergelt lövését védte a vendégek kapusa, de a kipattanót Koscsó a hálóba helyezte (1-0). Nem sokkal késõbb Knór sarokból visszaadott labdáját Török lõtte a hálóba, megduplázva a hazai elõnyt(2-0). A gólok után a mérkõzés képe is megváltozott, az ellenfél egyre tanácstalanabbul erõltette ugyanazokat a figurákat, a veszprémi ellentámadások viszont   egyre többször fejezõdtek be gólhelyzettel. A harmad második felében  háromra hízott a veszprémi elõny, miután Kuti palánk melletti indításával Török cselezett át a vendég védõkön és fonákkal a felsõ  sarokba emelt (3-0). Sajnos a három gólos elõnyt nem sikerült szünetig tartani, mivel a Torpedó szépített a szünet elõtt (3-1).

Ahogy az várható volt a vendégek próbálták felpörgetni az iramot,  és már a saját térfelükön letámadni a veszprémieket. Elkeseredett harc alakult ki a pályán, minkét oldalon sok helyzettel. Veszprémi részrõl  elõbb Török állította vissza a 3 gólos különbséget Kolossváry átadásából, majd a középkezdés után fél perccel egyenlített a Torpedó, miután Kuti egy beadást szerencsétlenül a saját kapujába rúgott (4-2).       
Néhány perccel késõbb azpnban ismét a VESC-nél volt már az elõny: Kolossváry lõtte kapásból a fõvárosiak kapujába Török kapu mögül adott passzát(5-2).

Az utolsó harmadban Koscsó újabb góljánál (6-2) már látszott hogy ezen a napon nem fog 4 gólt lõni a Torpedó, bár továbbra is minden erejüket bevetve küzdöttek. A veszprémiek azonban legtöbbször jól hozták fel a labdát, és a vendég letámadás miatt alkalmazott felívelésekbõl is jó százalékkal alakult ki veszélyes helyzet. Két gólt ugyan még faragott a hátrányból a Torpedó, de végül megérdemelt sikert ünnepelhetett a Veszprém, egy osztállyal feljebb játszó ellenfele ellen(6-4).
 
 
 
VESC Lizards Fitt SE - Dunai Krokodilok SE   3 - 7
2009-01-18, 8200 Veszprém, Wartha Vince utca 3. Stadion Sportcsarnok
3. forduló
Bírók: Görög Tamás, Tóth Péter
 
Játékosok:
RABB (kapus) Török (2+0), Kolossváry (0+2), Kiss Z. (1+0), Dallos, Fergelt, Jánosa, Kis Sz., Knór, Koscsó, Kulitsán, Sütöri, Tóth;
edzõ: Kovács Tamás
 
Gólok:
Időpont Gólszerző Gólpassz Csapat Eredmény
11:3 Hollósi Richárd   Dunai Krokodilok SE 0-1
14:18 Dombauer Péter Galsai Péter Dunai Krokodilok SE 0-2
15:29 Török András   VESC Lizards Fitt SE 1-2
32:10 Pajor Gábor Galsai Péter Dunai Krokodilok SE 1-3
35:40 Kiss Zoltán Kolossváry Dávid VESC Lizards Fitt SE 2-3
36:43 Hollósi Richárd Ressely Krisztián Dunai Krokodilok SE 2-4
40:14 Pajor Gábor   Dunai Krokodilok SE 2-5
48:42 Török András Kolossváry Dávid VESC Lizards Fitt SE 3-5
53:39 Guzsaly Péter Pajor Gábor Dunai Krokodilok SE 3-6
57:1 Szabó József Hollósi Richárd Dunai Krokodilok SE 3-7
 
Kiállítások:
Idő Játékos Csapat Kiállítás
16:21 Guzsaly Péter Dunai Krokodilok SE kezezés (213)
23:47 Ambrus Norbert Dunai Krokodilok SE szabálytalan ütés (201)
55:52 Kiss Zoltán VESC Lizards Fitt SE szabálytalan ütés (201)
 
Az ob2 sereghajtójának az elsõ osztály éllovasa ellen körülbelül pont akkora esélye volt mint egy apró gyíknak egy nagyra nõtt krokodil ellen. Figyelembe véve, hogy az elõzõ fordulóban az ob2 második helyén álló paksiakat 19-2-vel búcsúztatták a kupából a krokodilok, egy 20 gól feletti csapattörténelmi vereség sötét lehetõsége is felderengett.

A veszprémi taktika ennek megfelelõen a "lehetõleg ne kapjunk 20 gólt" elv köré épült, vagyis a szilárd védelemre. A borítékolható vendég mezõnyfölény ellenére azonban a játék egyáltalán nem volt egyoldalú. Meglepõen sok veszélyes ellentámadást vezethettek a bakonyiak de sajnos ezeket - szokás szerint - katasztrofális hatékonysággal használták ki. A könnyed gólfesztivál reményében Veszprémbe érkezett vendégek egyre nyugtalanabbnak tûntek. A 12. percben aztán egy kapu elõtti kavarodás után sikeresen begyötörték elsõ góljukat(0-1), amit a 15. percben követett a második is (0-2). Megroppanni látszott a VESC védekezése, de Török a 16. percben egy jó ütemû labdaszerzést követõen szépítõ gólt szerzett, ami helyreállította a gyíkok önbizalmát (1-2).
 
A második játékrészben növelték a tempót az eredménnyel vélhetõen nem túl elégedett fõvárosiak, de továbbra is jól zárt a veszprémi védelem , ha pedig nem, akkor Rabb kapus bravúrjai segítettek. Gyors ellentámadások révén továbbra is rendszeresen alakult ki veszélyes helyzet a krokodilok kapuja elõtt. A 33. percben aztán az addig jól muzsikáló védõk egy pillanatnyi  bizonytalankodása a kapu elõtt elég volt ahhoz hogy a vendégek szemfüles gólt szerezzenek (1-3). Három perccel késõbb azonban már ismét a hazaiak örülhettek, egy lefülelt átadást követõ 2 passzos gyors ellentámadás végén Kiss lõtt éles szögbõl a vendégek hálójába (2-3). Sajnos nem késett soká a krokodilok válasza sem, a 37. percben Ressely kapu mögül érkezõ passzát az üresen hagyott Hollósi továbbította kapásból a veszprémi hálóba (2-4).

Az utolsó játékrész a most már teljesen menetrendszerûnek mondható bekapott góllal indult, amit a veszprémiek a mérkõzések kb. 2/3 részén  mindig összehoznak. Mindössze 14 másodperc telt el, mikor egy kapu mögüli beadást követõ lövést Rabb kapus elsõre még védett, majd elhasalva mégegyszer védett, miközben a labda úgy perdült fel, hogy a hátára esett és ott megállt. A komikus helyzetet a védõknél hamarabb ébredõ Pajor használta ki, aki a kapus hátáról bepöccintette a labdát a hálóba (2-5). A vendégek egyre agresszívebben támadtak, egyre gyakrabban alakult ki veszélyes helyzet a fáradó veszprémiek kapujánál, miközben a hazai ellentámadások egyre ritkábbak lettek. A fokozódó nyomás ellenére a 49. percben mégis a bakonyiak értek el újabb gólt: Kolossváry sarokból érkezõ átadását az üresen helyezkedõ Török lõtte a fõvárosiak hálójába (3-5). Az ellenfelet ez szemmel láthatóan még jobban felpaprikázta, de a gyíkok továbbra sem adták könnyen magukat. Az 54. perceben végül Guzsaly révén nõtt ismét 3 gólosra a krokodilok elõnye (3-6), majd az 58. percben még egy emberelõnyt is sikeresen gólra váltottak (3-7).

A Dunai Krokodilok elõzõ két kupaeredményét figyelembe véve (-White Sharks 12-2; -Paks 19-2) a veszprémiek nem vallottak szégyent hazánk egyik legjobb floorball csapata ellen.