Edzésidőpontok
Floorball:
 
 
   
Jégkorong: (nov.1-től)
 
Szerda:  19:30-20:30
Csütörtök:  19:30-20:30
 

box_bottom

OBII, 1. forduló,
Budapest, 2004.09.18.
         
Diamonds SE - Veszprém Lizards:  9-5 (2-0, 4-1, 3-4)
           
Veszprém:
Tóth Z. (2+1), Kiss Z. (1+2), Tóth P. (1+1), Török A. (1+1), Kuti B., Tamás A., Jóna P., Ángyán T. (kapus)
 
Diamonds:
Major A. (3+1), Perczel J. (1+1), Kővári Z. (1+0), Görög T. (3+2), Alm B. (0+2), Alm Zs. (0+1), Re M. (1+0).
       
kiállítások: 2 perc ill. 2 perc 
           
A floorball OB2 első fordulójában a veszprémi gyíkok a fővárosi Diamonds csapatához látogattak. A mérkőzés esélyesei a Gyémántok voltak, hiszen az utóbbi időben ez a csapat nemzetközi tornákon is sikerrel szerepelt, mi több, a veszprémiek mindössze 2 cserével utaztak a mérkőzésre.

Az első harmadban ennek ellenére teljesen egyenrangú küzdelem folyt a pályán. A kapuk felváltva forogtak veszélyben, a harmad végére azonban már 2 gólos előnyre tettek szert a vendéglátók, mivel a veszprémiek minden lehetőségüket kihagyták.

A második harmadra a gyíkokon már a fáradtság jelei mutatkoztak: támadásaik egyre erőtlenebbé váltak, a védekezésük fellazult, a hibákat kihasználva a 3 teljes sorral felálló, sokkal frissebb középiskolás csapat 6-1 re elhúzott.

A harmadik harmad elején demoralizáló potyagólok után már 8-1-re vezetett a Diamonds, úgy tűnt, igen súlyos verést kapnak az egyetemisták. Ekkor viszont föltámadtak a veszprémiek és sorozatban lőtték a gólokat (8-5). Végül a gyémántok begyötörtek még egy gólt, amellyel megadták a kegyelemdöfést.

 
 

OBII 2. forduló,
Veszprém, 2004.10.03.
         
Veszprém Lizards - SZPK "B":                  5-11 (2-2, 3-1, 0-8)
        
Veszprém:
Tóth Z. (3+1), Kiss Z. (1+0), Tóth P. (1+0), Török A. (0+1), Ángyán T. (0+1) (kapus), Kuti B., Holéczi G., Tamás A.
     
SZPK "B":
Kaszab G. (3+0), Galambos T. (1+1), Váradi T. (3+0), Nánási A. (1+1),   Kovács B. (0+2), Bognár B. (2+0), Füzi T. (1+0), Péczi A. (0+1),   Mlinkovics G. (1+1).      

kiállítások: 4 perc ill. 0 perc
           
Bár a tavalyi bajnokságban hazai pályán 4-1-es győzelmet arattak a gyíkok a Palánkdöngetők felett, ismét baljós előjel volt, hogy a veszprémiek csak 2 cserejátékost tudnak felvonultatni az ellenfél népes csapatával szemben.

Már az első harmadban mezőnyfölényben játszott a komáromi csapat, de a veszprémiek jól védekeztek és veszélyes ellentámadásokat vezettek, 2-2-es állással fordultak a csapatok.

A második harmad első felében felgyorsult a játék, ami ideiglenesen a veszprémieknek kedvezett. Hosszú indításokból szerzett gólokkal már 5-3-ra vezetettek, de ettől kezdve már szinte semmi másra nem futotta erejükből, csak a védekezésre. Nyomasztóvá vált a Palánkdöngetők fölénye, a gyíkok szinte alig birtokolták a labdát, a góltól pedig sokszor már csak Ángyán kapus bravúrjai és a vakszerencse mentették meg a csapatot.

A harmadik harmadban aztán elszabadult a pokol. Először szépített, majd egy vitatható büntetőből egyenlített az SZPK csapata, rövid idő múlva pedig a vezetést is megszerezte egy kínos potyagóllal. Az erejével teljesen elkészült, hitehagyott Gyíkoknak innentől esélyük sem volt a pontszerzésre -kitámadtak, amit az ellenfél kegyetlenül kihasznált, és mészárlást rendezett.

A veszprémi csapatból egyedül Tóth Zoltán teljesítménye emelhető ki, aki 3 gólt szerzett és adott egy gólpasszt.

 
 

OBII 3. forduló,
Veszprém, 2004.10.30.
       
Bajai Darazsak - Veszprém Lizards:           9-8 (2-2, 5-3, 2-3)            

Veszprém:
Tóth Z. (4+3), Tóth P. (0+3), Kiss Z. (2+0), Török A. (1+0), Holéczy G. (1+0), Kuti B. (0+1), Hőgyes E., Ángyán T. (kapus)
     
Bajai Darazsak:
Miklós G. (4+3), Markó E. (4+2), Ónódi Zs. (1+1), Ádám Zs. (0+1).
       
kiállítások: 6 perc ill. 4 perc
           
A Szövetség határozata értelmében a mérkőzés előtt pont nélkül álló házigazda bajaiak is véndégségbe kényszerültek a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés előtt a pályájuk, pontosabban a kapuk alkalmatlansága miatt. A találkozóra Budapesten került sor. Nagy küzdelmet ígért az összecsapás, hiszen a két csapat az utolsó két helyet foglalta el a mérkőzés előtt a tabellán, és mindkét csapat számára létfontosságú volt az itt megszerezhető két pont. Amelyik csapat győz, az lépéselőnybe kerül a kiesés ellen folytatott küzdelemben.

A még pont nélküli bajaiak talán jobban ki voltak éhezve a pontokra, ugyanis a kezdést követően mindjárt támadólag léptek fel, a veszprémiek pedig mintha nem vették volna komolyan a meccset: néhány bajai helyzet után a veszprémi védők szinte sztoikus nyugalomban szemlélődve nézték végig az első bajai gólt (1-0). A bekapott gól felpörgette a gyíkokat, elkezdtek floorballozni. Jöttek a helyzetek, majd egy megítélt büntető értékesítése után az egyenlítés is (1-1). Ezután változatos játék alakult ki a pályán, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, míg végül egy gyenge, de szerencsétlenül megpattanó lövésből ismét a Baja szerzett vezetést (2-1). A gól után visszahúzódtak a darazsak, mezőnyfölényben játszottak a gyíkok, és ez a harmad végére veszprémi góllá érett (2-2).

A gyíkok valami oknál fogva megint igen lazán jöttek föl a pályára, így a második játékrészt ismét sikerült bajai góllal kezdeni. Ezúttal nem szemlélődött a védelem, hanem egy gólpassz értékű eladott labdával aktívan segítette az ellenfél gólszerzését (3-2). Ezután úgy döntöttek a gyíkok, hogy eldöntik a mérkőzést és elképesztő támadójátékot bemutatva szabályosan lejátszották a pályáról a Baját, és mintegy 5 perc alatt 3 gólt szereztek és többször szétforgácsolták a bajai kapufát (3-5). Úgy tűnt, hogy lefutott a meccs, de a döglöttnek hitt darázs még nagyon is élt. A gyíkok talán nem akartak ilyen könnyedén nyerni, mivel rendesen visszavettek a tempóból, és egy öngólt rögtön össze is hoztak, nehogy már föladja az ellenfél (4-5). A csatársor ezután nyugdíjba ment, a védelmet pedig a harmad hátralévő részében újra a filozofikus szemlélődés jellemezte, előbb megengedték, hogy a bajaiak
emberhátrányból egyenlítsenek (5-5), majd 2 - erősen elkerülhetőnek tűnő - góllal elhúzzanak (7-5).

Talán késői hajrára tartogatták erejüket a veszprémiek, mert bajai rohamokkal indult az utolsó harmad is. Gólt lőniük azonban nem sikerült, bár ez nem a gyíkok védekezésén múlott. Aztán egy legurított szabadütésből lőtt veszprémi bombagól (7-6) egy csapásra megváltoztatta a játék képét. A gyíkok megint játszani kezdtek, és ismét könnyedén fordítottak néhány perc alatt (7-8). Az öröm azonban nem tartott sokáig, mert a veszprémiek a Baja legjobb emberét továbbra sem vették komolyan, és végignézték, ahogy a kaput megkerülve lő gólt az elmélázó kapusnak (8-8). Nem sokkal a vége előtt az addig jól bíráskodó bírók egy veszprémi védő érthetetlen kiállításával borzolták a kedélyeket. Már úgy tűnt sikerül kivédekezni az emberhátrányt, amikor a fejben elfáradt gyíkok egy teljesen értelmetlen, öngyilkos tömegrohamot indítottak a bajai kapu irányába. Ennek természetesen az lett az eredménye, hogy az ellentámadásból a darazsak könnyedén mattolták a kiszolgáltatott veszprémi kapust (8-9). A hátralévő időt jellemző görcsös erőlködés már nem hozott változást az eredményben.

Egy kis odafigyeléssel ezt a meccset megnyerhették volna a gyíkok, akik gyakorlatilag önmagukat verték meg.

 
 

OBII 4. forduló,
Veszprém, 2004.10.23.
         
Veszprém Lizards – Paks:                8-5 (1-2, 3-1, 4-2)            

Veszprém:
Tóth P. (3+1), Kiss Z. (2+1), Török A. (2+1), Tóth Z. (0+2), Rajnai G. (1+0), Tamás A. (0+1), Hőgyes E. (0+1), Holéczy G. (0+1), Kuti B., Ángyán T. (kapus)      

Paks:
Szöfs A. (1+1), Feicht L. (1+2), Demeter L. (1+0), Halász M. (0+1), Dombai G. (2+0).        

kiállítások: 4 perc ill. 4 perc
           
A mérkőzés előtt pont nélkül állt a Veszprémi Egyetem csapata a három osztályból álló Magyar Floorball Bajnokság második vonalában, míg a Paks fiatal gárdája az utóbbi két fordulóban győzni tudott a bajnokesélyes Whitesharks és a Szombathely csapatai ellen is.

A várakozásnak megfelelően a mérkőzés kezdetén a paksiak mindjárt nyomás alá helyezték a gyíkok kapuját, és rengeteg helyzetet kidolgoztak. Kevesebb mint 10 perc telt elteltével a paksiak már 0-2 arányban vezettek a veszprémi védelem két megingását kihasználva. Ekkor azonban az addig álmosan játszó gyíkok rendezték soraikat, a paksiak játéka viszont egyre idegesebbé és pontatlanabbá vált. A félidő végére a Veszprém előbb átvette a kezdeményezést majd néhány kihagyott gólhelyzet után egy távoli lövésből sikerült szépítenie is (1-2).

A második harmadban a játék képe nem változott, a Veszprém továbbra is elszántan támadott, ráadásul a védekezésük is remekül működött: a paksiak akciói általában már a középpályán elhaltak. Rövid idő alatt az egyenlítést, és a vezetést is megszerezték a veszprémiek, majd növelték is előnyüket (4-2). A felpaprikázott paksiak hatalmas iramba kezdtek, mindkét csapat nyílt sisakkal támadott, és félő volt, hogy ezt a hatalmas tempót a hazaiak nem bírják végig. A félidő végén ráadásul egy szerencsés góllal betalált a Paks is, így továbbra is nyílt maradt a mérkőzés.

Az utolsó harmad elején a paksiak ismét a kapujukhoz szegezték a fáradó gyíkokat. Ekkor nagyon egyoldalúvá vált a játék, a veszprémiek azonban átvészelték ezt a holtpontot, és ismét erőre kaptak. Az utolsó harmad közepén további két veszprémi góllal már 3 gólos volt a hazaiak előnye, a mérkőzés eldőlni látszott. A hazaiak játéka ekkor kissé könnyelművé vált, amit a Paks kihasznált, és ismét feljött egy gólra (6-5). Mindkét csapat nyílt sisakkal és teljes erőbedobással harcolt, de ezúttal a veszprémiek mellé szegődött a szerencse, akik ismét gólt szereztek (7-5). Két perc volt vissza, amikor a paksiak először emberhátrányba, majd kettős emberhátrányba kerültek, és ez el is döntötte a mérkőzést. A Veszprém kihasználta a kettős emberelőnyt és újabb góllal biztosította be a győzelmet (8-5).

 
 

OBII 5. forduló,
Veszprém, 2004.11.14.
         
Veszprém Lizards - Szombathely SE:                      7-6 (2-1, 3-2, 2-3)            

Veszprém:
Tóth Z. (4+1), Kiss Z. (3+2), Tóth P. (0+1), Török A. (0+1), Holéczy G. (0+1), Kuti B., Tamás A., Ángyán T.(kapus)
     
Szombathely:
Márkus J. (5+0), Györki M. (1+1), Paulovics Á. (0+2), Németh N. (0+1), Nagy A. (0+1).        

kiállítások: 2+végleges ill. 2 perc, 5+végleges, 2+végleges
            
Az előző mérkőzésükön a Bajai Darazsak ellen elszenvedett balszerencsés vereség után ismét az utolsó helyre csúszott a Veszprémi Egyetem floorball csapata az OB II-ben, ezért hazai pályán létfontosságúnak tűnt a 2 pont begyűjtése a Szombathely ellen. Az előjelek azonban nem voltak túl biztatóak. A gyíkok korábban még egyszer sem verték meg a jó erőkből álló Szombathely gárdáját, ráadásul a veszprémiek ismét mindössze 2 cserejátékost tudtak felvonultatni, ami embert próbáló fizikai teljesítményt követel a játékosoktól egy 60 perces mérkőzésen.

A mérkőzés kezdetén a Szombathely csapata magabiztos adogatással rögtön meddő mezőnyfölényt alakított ki. „Jó” szokásukhoz híven, a gyíkoknak ismét kellett vagy 5 perc, hogy a kezdeti fásultságból föléledjenek. A védelem szerencsére jól működött, és a szombathelyiek kénytelenek voltak lövéseiket távolról leadni, amik a kaput ritkán veszélyeztették. A harmad felétől, a jól működő védelemre építve, aztán egyre több támadást vezettek a gyíkok, és számos ígéretes lövés után egy legurított szabadütésből meg is szerezték a vezetést (1-0), majd néhány perc múlva növelni is tudták előnyüket (2-0). A szombathelyiek becsülettel küzdöttek, de a veszprémi kapu előtt hiányzott játékukból a kellő összhang, távoli kísérleteik pedig továbbra is eredménytelenek voltak, nem utolsósorban Ángyán kapus remek védéseinek köszönhetően. 10 másodperccel a lefújás előtt, a veszprémi védelem első súlyosabb megingását kihasználva, egy kapu előtti kavarodást követően, viszont már sikerült a hálóba gyötörniük a labdát (2-1). A lehető legrosszabb pillanatban bekapott gól kissé sokkolta a veszprémi csapatot.

A második harmadban nagy lendülettel vetették magukat a beszoruló hazaiaknak a szombathelyiek. Egyre másra sorjáztak a lövések a veszprémi kapura, és az egyenlítés nemsokára be is következett (2-2). Nem sokáig örülhettek azonban az egyre fejetlenebbül rohamozó vendégek, mert a gyíkok lekontrázták őket, és megint vezettek (3-2).
Az újabb veszprémi gól nem demoralizálta a szombathelyieket, mert továbbra is óriási nyomás nehezedett a gyíkok védelmére, és egy idő után sikerült is hibázásra kényszeríteni őket (3-3). Ekkor azonban a szombathelyiek folyamatos támadásai kezdtek kifulladni, talán túl sok erejüket emésztették fel, de már nem tudtak időben sem visszalépni védekezni, sem megfelelő gyorsasággal fölérni a támadásokhoz, a gyíkok hüllő vére viszont szép lassan fölmelegedett és egyre gyorsabbak lettek. A játék súlypontja kezdett áttevődni a szombathelyiek térfelére, akik sokszor már a saját térfelükön eladták a labdát. A gyíkok támadósora egyre többször került a lemaradozó szombathelyi védők mögé. A harmad második felében elképesztő iramot diktált mindkét csapat, a szombathely továbbra is kétségbeesetten rohamozott, de a gyíkok ezeket sorra visszaverték, és gyors ellenakciókból számtalan gólhelyzetet kidolgoztak, amiből 2 gól is született (5-3), míg a túloldalon igazi helyzet ritkán adódott, a távoli lövéseket pedig a remek formában védő veszprémi kapus magabiztosan ártalmatlanította.

Az utolsó harmad előtti 5-3 rendkívül rossz emlékeket ébresztett a hazaiakban, hiszen első hazai meccsükön 5-3-as vezetésről produkáltak egy megsemmisítő, 0-8-as záró játékrészt. Most nagyon fogadkoztak, hogy ez nem következhet be, bár a cserék hiánya miatti túlhajtás néhány embernél már erősen éreztette hatását. A szombathelyiek meggyőzték magukat a szünetben, hogy 20 perc alatt a 2 gólos hátrány bőven ledolgozható, és ennek megfelelően ismét hatalmas elánnal vetették magukat a küzdelembe. A játék nem volt egyoldalú, de a szombathelyiek enyhe mezőnyfölényben játszottak, egyre többet lőttek kapura, a gyíkok támadásaiból pedig ebben az időszakban hiányzott az átütőerő. Kb. öt perc telt el, amikor a szombathelyiek addig meddő távoli kísérleteit siker koronázta, az egyik távoli lövésük félmagasan vágódott a veszprémi kapuba (5-4). A gól felpörgette a gyíkokat, a szombathelyi védelem pedig kezdett egyre többször kihagyni. Úgy nézett ki, megismétlődik az előző harmad, de sajnos a veszprémiek a legnagyobb lehetőségeiket is sorra kihagyták.
Ehelyett az a rémálom vált valóra, amitől mindenki tartott. Egy eladott labda után vezetett gyors szombathelyi kontratámadás végén közvetlen közelről megszerezték az egyenlítést (5-5).

Majd a rémálom tovább folytatódott: egy perc múlva az addig kifogástalanul védő veszprémi kapus óriásit lepkézett, és mellényúlt egy igen ártalmatlannak tűnő labdának, ami így a kapuba jutott (5-6). Teljes letargia lett úrrá a veszprémi csapaton, ráadásul már csak 3 perc volt hátra. Ekkor azonban az egyik szombathelyi játékos sietett a gyíkok segítségére, mivel sokadszori bírói figyelmeztetés után is hangosan, trágár jelzőkkel illette a bírók felmenőit. Ezt azok ekkor megunták tovább tolerálni, és 5 perces kiállítással jutalmazták. Az emberelőnyös szituáció felébresztette a reményt a csüggedő gyíkokban. Az emberhátrányban játszó szombathelyiek visszaszorultak a saját térfelükre, és bármennyire hősiesen védekeztek is, nem tudták megakadályozni a veszprémi egyenlítést (6-6). De ekkor még volt vissza másfél perc. A Szombathely az öt perces kiállítás miatt továbbra is emberhátrányban játszott, de úgy tűnik nem akartak megelégedni a biztos egy ponttal, mert hihetetlen akaraterővel és elszántsággal, 4 emberrel is gólt akartak szerezni. A gyíkok viszont az emberelőnytől megrészegülve szinte elfelejtettek védekezni, így mindkét kapu előtt 100%-os ziccerek sorozata maradt ki, végül egy eladott labda után két szombathelyi játékos vezette egyedül a veszprémi kapusra a labdát. A kapus remek kivetődése után, az egyik vendég játékos sportszerűtlenül akarta a labdát elvenni az azon fekvő kapustól (ütővel megütötte), mire annak "elszállt az agya" és ahelyett, hogy indított volna, szándékosan megdobta labdával a szabálytalan szombathelyit. A bírók reakciója az volt, hogy mindkettőt kiállították végleg. A veszprémiek kénytelenek voltak egyik mezőnyjátékosukat kapusnak beöltöztetni, amikor 30 másodperc volt hátra. Ekkor azonban újabb csoda történt. A gyíkok elvették a labdát a már csak 3 fővel vitézkedő szombathelyiektől, és egy gyors indítást majd remek középre adást követően, 10 másodperccel a vége előtt valósággal „beszenvedték” a győzelmet jelentő gólt (7-6).

 
 

OBII 6. forduló,
Veszprém, 2004.11.28.
         
ARES HC - Veszprém Lizards:                    8-5 (4-2, 1-3, 3-0)            

ARES HC:
Mujahid T. (3+2), Bajazsgalan A. (3+1), Mujahid A. (1+1), Duska V. (1+0), Kurkó Gy. (0+1), Vígh L. (0+1).
     
Veszprém:
Kiss Z. (4+1), Tóth Z. (1+2), Hőgyes E. (0+2), Tóth P., Kuti B., Holéczy G., Török A. (kapus)
    
kiállítások: 0 ill. 0 perc
           
A Szombathely elleni győzelem után a Veszprém Lizards floorball csapata a bajnokságot veretlenül vezető ARES HC együtteséhez látogatott. Az egyetemisták az esélytelenek nyugalmával várhatták a találkozót, hiszen ezúttal minden eddigi negatív rekordjukat alulmúlva, mindössze 1 fő cserejátékost tudtak felvonultatni, első számú kapusuk pedig egy meccses eltiltását töltötte. Az ellenfél több mint 3 teljes sorral melegített a mérkőzés előtt, köztük a magyar válogatott egyik alapemberével. Az erőviszonyok figyelembevételével, egyedül a súlyos vereség elkerülése lehetett a reális célkitűzés.

Ahogy az várható volt, az első harmad mindjárt Ares rohamokkal indult. A szokás szerint álmosan kezdő veszprémiek nem nagyon tudtak kiszabadulni a saját térfelükről, néhány kimaradt helyzet után pedig a fővárosiak meg is szerezték a vezetést egy védhetetlen, felső sarkos góllal (1-0). Nem sokáig örülhettek a házigazdák, mert a gyíkok rövid idő múlva váratlanul egyenlítettek (1-1). A játék ezután valamivel kiegyenlítettebb lett, de míg a veszprémiek nem tudtak nagyobb helyzetet kidolgozni, az Ares gyors, sokpasszos játéka termékeny volt: előbb megszerezték a vezetést, majd 3 góllal elhúztak (4-1) amikor az első harmadnak még alig telt el a fele. Ekkor úgy tűnt, hogy ebből méretes zakó lesz, de a gyíkok nem roppantak össze. Az ellenfelet talán túlzottan megnyugtatta a biztos vezetés, mert ezután az eddigi lendületük megtört, a Veszprémnek viszont a védelme és a támadójátéka is feljavult, és ez szépítést eredményezett (4-2).

A második harmad ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Az Ares meddő rohamait visszaverve a veszprémiek egy gyönyörű kombinációból újabb gólt szereztek (4-3). A győzelmet már elkönyvelő ellenfelet felhergelte az újabb veszprémi gól, ezért magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, de nem tudtak nyomasztó fölényt kialakítani.
Sajnos, egy gyors ellentámadást követően mégis újra kettőre növelték előnyüket (5-3), de továbbra is teljesen kiegyenlített volt a játék, a gyíkok mintha nem vettek volna tudomást arról, hogy hatan játszanak 16 ellen. Remekül működött a védelem, az Ares nem tudott igazi helyzetet kidolgozni, csak lövésekig jutott. Elöl viszont az ellenfél védői fölé nőttek a veszprémi csatárok, és helyzetek után egy megpattanó lövésből ismét gólt szereztek (5-4). A fővárosiak továbbra sem tudtak újítani, mi több, a gyíkok újabb góljával a harmad végén már egyenlő volt az állás (5-5).

A harmadik harmad elején a koreográfia nem változott. Az Ares hatalmas elszántsággal, de egyre görcsösebben próbálta visszaszerezni az elszórakozott előnyt, a veszprémiek viszont továbbra is felszabadultan játszottak.
Két óriási veszprémi helyzet is kimaradt az utolsó harmad elején, melyek ha bemennek, ki tudja mi történt volna. Azonban a cserék hiányának hatása most már szemmel láthatóvá vált. A gyíkok már csak fele olyan sebességre voltak csak képesek, mint az ellenfél játékosai, és egyre kisebb kedvvel mozdultak a labdákra. A félidő felénél már ismét fölényben játszott az Ares, és egy szép góllal sikerült megszereznie az előnyt (6-5). Ezzel el is dőlt a mérkőzés. Az ellenfél önbizalma visszatért, okosan tartották a labdát, és folyamatosan támadtak. A veszprémiek viszont teljesen elkészültek erejükkel, bár továbbra is becsülettel küzdöttek. A sors furcsa fintora, hogy az Ares legnagyobb helyzeteiből nem született gól, de 2 hatalmas potyából mégis 3 gólosra nőtt a végére a különbség (8-5).

A 3 gólos vereség ellenére, a körülményeket figyelembe véve, az egész veszprémi csapatot dicséret illeti a mérkőzésen nyújtott teljesítményéért, a csapat legjobbja ezúttal a 4 gólt és 1 passzt jegyző Kiss Zoltán (Zozi) volt.

 
 

OBII 7. forduló, 
Budapest, 2004.12.04.
         
White Sharks HC - Veszprém Lizards:                   4-4 (0-0, 2-1, 2-3)            

Veszprém:
Török A. (2+0), Tóth Z. (1+2), Tóth P. (1+0), Kiss Z., Holéczy G., Tamás A., Ángyán T. (kapus).    

White Sharks HC:
Jesch D. (3+1), Fogarasi L. (1+0), Paska Z. (0+1), Mabda G. (0+1).
     
kiállítások: 6 ill. 0 perc
           
Az őszi idény záró mérkőzésén a Veszprémi Gyíkok ismét Budapestre látogattak. A kiírás szerint a mérkőzés Veszprémben lett volna, de a veszprémiek kérésére a csapatok felcserélték a pályaválasztói jogot, így a tavaszi visszavágót játszhatják majd hazai pályán.
A harmadik helyen álló, OBI-be jutásra is esélyes Fehér Cápákat még sosem győzték le a veszprémiek, akik megint "csillagászati" létszámban, 6 mezőnyjátékossal (egyetlen cserével) indultak el Veszprémből. A több volt OBI-es játékost, és egy ex-válogatottat is soraiban tudó ellenfél igen népes, 3 sornyi csapattal várta a kezdést. Ha a tippmixben floorball meccsekre is lehetne fogadni, a vendégsikert körülbelül hússzoros szorzóval adták volna.

A kezdés után azonnal világossá vált, hogy a cápák nem akarják a véletlenre bízni a dolgot, egyből magukhoz ragadták a kezdeményezést és beszorították a vendégeket. A labdabirtoklási arány kb. 70:30 volt a mezőnyben jól adogató ellenfél javára, a kapu előtt azonban nem tudtak igazán veszélyes helyzetet kidolgozni, mivel a gyíkok védelme ezúttal már a mérkőzés elején jól működött. Hiába cserélték soraikat folyamatosan a cápák, a harmad második felére egyre több veszélyes ellentámadást vezettek a veszprémiek, és többször akár a vezetést is megszerezhették volna.

A második harmad elején a cápák kezdték elveszíteni türelmüket és még agresszívebb támadásokat indítottak. Elöl folyamatos letámadást játszottak, még a kapu mögé is két cápa üldözte a veszprémi védőket. Ez egyrészt nem nagyon feküdt a gyíkoknak, akik emiatt hátul többször eladták a labdát, másrészt viszont a fejetlenül támadó ellenfél védelme letámadásos taktikájuk következtében fellazult, és a gyíkok az egyik gyors ellentámadásból, egy látványos (air-hook) góllal megszerezték a vezetést (0-1). A veszprémi kapu előtt is számtalan veszélyes szituáció adódott, de ezeket a budapestiek sorra elpuskázták, a jól záró veszprémi védelem pedig remekül blokkolta a kapura tartó lövéseket. A vendégek ellentámadásai viszont továbbra is életveszélyesek voltak, az egyik 100%-os helyzetnél a kapufa is a hazaiakkal volt. A harmad végére azonban a cserék hiánya már erősen éreztette hatását a gyíkokon, akik egyre kevésbé bírták tartani a tempót a folyamatosan friss erőket harcba vető cápákkal. Három perc volt vissza, amikor egy védelmi rövidzárlatot követően egyenlített a Sharks (1-1), majd 2 percre rá egy másik óriási védelmi hibát követen a vezetést is megszerezte (2-1). Jól jött a gyíkoknak a szünet, mert kezdtek szétzuhanni.

A záró harmadban a cápák tovább rohamoztak, a gyíkok pedig az utolsó erőtartalékaikat mozgósítva igyekeztek egyenlíteni. Az ellenfél mezőnyfölényben játszott, és valamelyest nyugodtabban adogathatott, a veszprémi ellentámadások pedig már erőtlenebbek voltak, mint az előző harmadban. Egy veszprémi szabadütést követően mégis sikerült egyenlíteni, ugyanis csere céljából az összes cápa lefutott a pályáról és egyedül hagyott 3 veszprémi támadót a kapu előtt. Az ellenfél katasztrofálisan végrehajtott cseréje közben a gyíkok gyorsan elvégezték a szabadütést és könyörtelenül kihasználták a tálcán felkínált lehetőséget (2-2). Az egyenlítést követően felgyorsult a játék, szinte szétszakadt a pálya, a csapatok gyors támadásokat vezettek és a védekezést hanyagolták. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, míg végül egy eladott veszprémi labda után a cápák kettő az egy ellen vezethették egy veszprémi védőre a labdát és kijátszották. A kapus ugyan remek kivetődésével blokkolta a lövést, de olyan szerencsétlenül pattant róla a labda, hogy a hálóba hullott (2-3). Nem sokkal később egy újabb eladott veszprémi labda után tovább növelték előnyüket a fővárosiak (2-4). Úgy tűnt, eldőlt a meccs, hiszen nem volt sok idő hátra, de a gyíkok ezúttal sem adták fel, és egy pazar szólót követően gyorsan szépítettek (3-4). A védekezésre már nem volt erejük, de a szerencse a cápa helyzeteknél ezúttal segített hátul, és 2 perccel a vége előtt az ellenfélkapuja előtt is: egy távoli lövést követően a kapusról lecsorgó labdát az ott álló veszprémi játékosnak csak a hálóba kellett pofozni (4-4). Őrjöngő rohamba kezdtek a cápák, de a gyíkok az utolsó utáni erőtartalékaikat is mozgósítva hősiesen védekeztek, mi több, egy ellentámadás után majdnem a győzelmet is megszerezték az utolsó percben.

Bár az ellenfél általában mezőnyfölényben játszott, a veszprémiek több nagy helyzetet dolgoztak (és hagytak is ki), így a döntetlen igazságosnak mondható. Minden veszprémi játékos dicséretet érdemel a teljesítményért.

 
 

tabella az őszi idény után ...

H
Csapat M GY D V GA P
1 ARES HC 7 6 1 0 47-35 11
2 White Sharks HC 7 3 2 2 40-34 8
3 Szombathely DSE 7 3 2 2 46-41 8
4 Diamonds SC 6 3 0 3 47-32 6
5 SZPK "B" 7 3 0 4 46-48 6
6 Veszprém Lizards 7 2 1 4 42-52 5
7 Paksi FK 5 2 0 3 32-35 4
8 Bajai Darazsak 6 1 0 5 35-57 2

 

kanadai táblázat az őszi idény után ...

H
Név meccs gól passz pont
1 Tóth Zoltán #10 7 15 12 27
2 Kiss Zoltán #8 7 13 7 20
3 Tóth Péter #4 7 6 6 12
4 Török András #13 7 6 4 10
5 Holéczy Gergely #14 6 1 2 3
6 Knór Gábor #5 3 0 3 3
7 Rajnai Gábor #7 1 1 0 1
8 Tamás András #3 5 0 1 1
9 Ángyán Tamás #1  6 0 1 1