Edzésidőpontok
Floorball:
 
 
   
Jégkorong: (nov.1-től)
 
Szerda:  19:30-20:30
Csütörtök:  19:30-20:30
 

box_bottom

OBII 8. forduló, 
Veszprém, 2005.04.03.
       
Veszprém Lizards - Diamonds SE:  4-9 (0-3, 4-4, 0-2)            

Veszprém:
Tóth Z. (1+2), Knór G. (2+0), Tóth P. (1+1), Török A., Kuti B.,   Holéczy G., Kolossváry D., Ángyán T. (kapus).      

Diamonds:
Görög T. (6+0), Pataki V. (2+0), Buke G. (0+2), Perczel J. (0+2), Remetei M. (1+0), Zsolnai G. (0+1).
     
kiállítások: 0 perc ill. 4 perc
           
Egy nappal az elveszített „sorsdöntő” kiesési rangadó után került sor az első fordulóból elmaradt Diamonds elleni mérkőzés pótlására. A mind erőnlétileg, mind morálisan romokban heverő, és létszámában is megfogyatkozott veszprémi csapat pontszerzésére nem sok remény látszott.

Az első harmad egyértelmű Diamonds fölényt hozott, a fővárosi csapat folyamatos nyomásával fokozatosan felőrölte a gyíkok védelmét, és háromgólos megnyugtató előnyre tett szert (0-3). A hazaiak ritkán jutottak el a vendégek kapujáig.

A második harmad elején összeszedték magukat a veszprémiek és két góllal újra szorossá tették a mérkőzést (2-3). A játék felgyorsult, a gyíkok fejvesztve próbáltak meg egyenlíteni, így a védelmük fellazult, és egy 5 perces időszak alatt gyors egymásutánban 4 elkerülhető gólt szedtek össze (2-7), ami gyorsan szétoszlatta az egyenlítési reményeket. Folytatódott az ide oda hullámzó gyors kontrajáték, a veszprémiek lelkesedése a tetemes hátrány ellenére sem csökkent, és a harmad végéig újra feljöttek 3 gólra (4-7).

Az utolsó harmadot is kiegyenlített játék jellemzte, de a vendégek védelme ekkor már az első harmadhoz hasonlóan ismét gyémántszilárd volt, a fáradt hazaiak így nem tudtak tiszta helyzeteket kidolgozni. Az elöl pontosan játszó Diamonds két újabb góllal végleg bebiztosította a győzelmet (4-9).

Az előző napi mérkőzéshez képest a gyíkok fáradtabban is jobban és nagyobb akarással játszottak. Sajnos erre a formára és lelkesedésre előző nap a Baja ellen nagyobb szükség lett volna.

 
 

OBII 9. forduló,
Komárom, 2005.02.06.
       
SZPK "B" - Veszprém Lizards:                   7-7 (2-1,3-3,2-3)            

Veszprém:
Tóth Z. (3+1), Tóth P. (2+1), Kolossváry D. (1+1), Kiss Z. (1+0), Tamás A. (0+1), Kuti B., Holéczy G., Rajnai G., Török A. (kapus)
     
SZPK "B"
Galambos T. (2+1), Péczi A. (2+1), Sztojanov O. (1+1), Váradi T. (1+0), Fitos R. (1+0), Kaszab G. (0+1).
     
kiállítások: 12 perc ill. 10 perc
           
A veszprémieknek duplán is fontos volt ez a mérkőzés, egyrészt az SZPK-B-től ősszel elszenvedett súlyos hazai vereségért mindenképpen szerettek volna revansot venni, másrészt a találkozónak némi kiesési rangadó hangulata is volt a két csapat gyenge őszi szereplése miatt. A féléves finnországi tanulmányútról hazatért alapemberükkel kiegészült gyíkoknak majdnem sikerült felvonultatniuk mind a 2 bevethető sorukat, de a kapus sajnos nem ért rá, a mérkőzés előtt pedig egy hiányzó sportorvosi miatt ritkult tovább a létszám.

Halovány SZPK rohamokkal indult a mérkőzés, a szőnyiek a szokásos taktikájuk szerint igyekeztek beszorítani a vendégeket a saját térfelükre és körbeadogatni a labdát. Talán túl nyugodtak voltak, mert nagyon nem erőltették magukat, így helyzetük sem igen akadt. Az SZPK kényelmes játéka kedvezett a Veszprém kontrajátékának és egy ellentámadásból a gyíkok hamar meg is szerezték a vezetést (0-1). A kapott gól felébresztette a házigazdákat, akik egy gyorsan elvégzett szabadütésből, némi kapussegédlettel, gyorsan egyenlítettek (1-1). Ahogy telt az idő a házigazdák fokozatosan fölénybe kerültek, de a játék nem volt egyoldalú, helyzetek mindkét oldalon akadtak. A harmad végén aztán emberhátrányba kerültek a vendégek, amit nem sikerült kivédekezniük, mivel egy erős távoli lövés utat talált a kapuba (2-1).

A második harmad elején újabb vendégjátékost küldtek le pihenni, de ezúttal a gyíkok lőttek gólt emberhátrányból a fejvesztetten kitámadó hazaiaknak (2-2). A következő néhány percben nagyon felgyorsult a játék, rengeteg helyzet alakult ki mindkét oldalon, végül egy fordulatból leadott parádés kapáslövéssel már a gyíkoknál volt az előny (2-3). Sajnos az öröm ezúttal sem tarthatott sokáig: egy kapu mögül begyűjtött lepattant labdával az ellenfél játékosa a tehetetlenül kivetődő kapus és a védők beletörődő asszisztálása mellett visszagyalogolt a kapusszektor széléig, majd az üres kapuba lőtt (3-3). A vendégek játékában ekkor holtpont következett, kezdtek beszorulni saját térfelükre, majd néhány veszélyes szituáció után megszületett a hazaiak vezető gólja (4-3). Nem sokkal később ismét kiállítottak egy veszprémi játékost. Néhány másodperc volt már csak az emberelőnyből, amikor egy láb mellől ellőtt váratlan bomba a kapus feje fölött vágódott a léc alá (5-3). A hazaiak egyre magabiztosabbak lettek, a gyíkok kezdtek szétesni, amikor egy veszprémi kapu felé guruló labdára egy narancsmezes hazai és egy piros-mezes vendég játékos startolt. A kapus kivetődve félrerúgta a labdát, a kapu felé rohanók viszont a nagy igyekezetben mindketten elestek. Teljesen ártalmatlannak tűnt, a komáromi játékos sem reklamált semmit, hanem futott hátra és játszott volna tovább. Ennek ellenére Kovács G. játékvezető rövid megbeszélés után meggyőzte társát, hogy büntető jön... Ha a hazaiak belövik eldőlt a meccs. A végrehajtó és a kapus idegcsatáját utóbbi bírta jobban, ráadásul a büntetőt rontó játékos dühében elhajította ütőjét, ezért kiállították. Ez volt a fordulópont, mert ezután a harmad végéig már veszprémi percek következtek. A hazaiak teljesen beszorultak, sokáig kettős emberhátrányban állták a sarat. Az emberhátrányt sikeresen megúszták, de nem sokkal azután, hogy kiegészültek megszületett a gyíkok szépítő gólja (4-5), majd nem sokkal később a hazai kapufa akadályozta meg a vendégek egyenlítését egy elemi erejű lövésnél.

Az utolsó harmadot is a gyíkok kezdték jobban, gyors, pontos ellentámadásaik folyamatos veszélyt jelentettek az SZPK kapujára, míg a hazaiak pontatlanul és körülményesen játszottak. Mintegy 5 perc elteltével egyenlített a veszprémi gárda (5-5), majd tovább rohamozott, és számos kimaradt gólhelyzet után a vezetést is megszerezte (5-6). A hazaiak ettől észbe kaptak és gyorsan sikerült egyenlíteniük (6-6), majd következett egy kettős kiállítás, és a négy-négy elleni játék a komáromiaknak feküdt jobban: beszorították a gyíkokat, és egy kapáslövéssel visszaszerezték az előnyt (7-6). A vendégek nem adták föl, öt pereccel a vége előtt ismét egyenlítettek (7-7). A hazaiak ezután mindent megpróbáltak, de a vendégek sem mondtak le a 2 pont megszerzéséről. A helyzetek azonban mindkét oldalon kimaradtak, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.

A csapat legjobbja ismét a házi kanadai táblázat éllovasa, Tóth Zoltán volt. A társaság összességében jó teljesítményt nyújtott, de mindenképpen javulnia kell az emberelőnyök kihasználásában és az emberhátrányos helyzetek kivédekezésében.

 
 

OBII 10. forduló, 
Veszprém, 2005.04.02.
       
Veszprém Lizards - Bajai Darazsak:           6-7 (2-1, 2-2, 2-4)
           
Veszprém:
Tóth Z. (4+1), Knór G. (0+2), Tóth P. (1+0), Kuti B. (1+0), Kiss Z. (0+1), Kolossváry D. (0+1), Tamás A., Holéczy G.,Török A. (kapus).
     
Baja:
Markó E. (3+2), Papp T. (1+2), Ádám Zs. (2+0), Mikosovics R. (1+0), Ónódi Zs. (0+1).
     
kiállítások: 6 perc ill. 0 perc
           
A gyíkok ősszel elszórakozták a Bajai Darazsak elleni meccsüket, többek között ennek köszönhető, hogy a mostani mérkőzésből sorsdöntő kiesési rangadó lett. Ha a Veszprém győz, a Baja gyakorlatilag kiesett, ha a Baja nyeri a mérkőzést, a Veszprémiek kerülnek igen nehéz helyzetbe. A döntetlen még a Veszprémnek kedvezett volna, hiszen így megőrizték volna 2 pontos előnyüket a táblázaton.
 
A mérkőzés jobban nem is kezdődhetett volna, hiszen elfogadható játékkal tíz perc elteltével már 2-0 arányban vezettek a veszprémiek, bár talán túlzottan meg is nyugodtak ettől. A bajaiak ezután az eddig alkalmazott visszahúzódó védelmüket feladták, és agresszív, letámadásos játékra váltottak, ami láthatólag teljesen megzavarta a gyíkokat. A harmad második felében beszorult a hazai csapat, és csak néhány kontra erejéig tudta az ellenfél térfelére hozni a labdát. A darazsak nyomása egy kipattanó után megismételt lövést követően végül góllá érett (2-1), de a szünet végéig már nem született egyenlítés.
 
A hazaiak a szünetben sem ébredtek fel, továbbra is elképzelés nélküli, ideges játék, rengeteg eladott labda jellemezte ténykedésüket. A veszprémi kapu előtt egyre másra alakultak ki a veszélyes helyzetek, míg végül egy bajai játékos úgy futotta körbe a kaput, vitte fel a labdát a kapusterület sarkáig, majd lőtt gólt, hogy több védő is tétlenül nézte közben (2-2). Az egyenlítéstől teljesen megzavarodott hazaiakat ezután folyamatosan lekontrázta a vendégcsapat, a sokadik ilyen akciónál egy szemfüles passz után a hosszú oldalon érkező bajai játékosnak csak a hálóba kellett pofoznia a labdát (2-3). A gyíkok egyik renitens játékosa ekkor azzal tetézte a bajt, hogy a palánkhoz vágta ütőjét, ezért a kiállítás sorsára jutott. A szerencse ekkor - rövid időre - átpártolt a hazaiakhoz, mert sikerült kapott gól nélkül kivédekezniük a bajai tűzijátékot, majd a harmad utolsó öt percében magára talált a csapat és két gyors góllal visszavette a vezetést (3-4).
 
Az utolsó harmadra a bajaiak futottak ki frissebben, mert szinte rögtön megszerezték az egyenlítést: egy emelt passzba a kapu elé berobbanó, üresen hagyott bajai játékos úgy kapott bele, hogy a labda a kapus válla fölött a hálóba jutott (4-4).
A gól sokkolóan hatott, de nem sokkal később sikerült visszaszerezni a vezetést: a tisztára játszott veszprémi játékos a kapuson átemelte a labdát, amit az először még bravúrosan visszavetődve kikotort, de az ismétlésnél már tehetetlen volt
(5-4). Ezután a bajai csapat beszorította a hazaiakat, majd rövid idő múlva megismétlődött a bajaiak második harmadban lőtt egyenlítő gólja: ugyanaz a játékos ismét üresen gyalogolhatott az alapvonalról lövő helyzetbe, majd nem zavartatva lőhetett a bal felső sarokba (5-5). A következő időszak rémálomszerű volt. A hazaiak emberhátrányba kerültek, majd egyik gyors kontratámadásuk végén a kapura törő veszprémi játékos kicselezte a vendég kapust, de mikor az üres kapuba lőtt volna (1 méterről), egy érkező védő látványosan elsodorta, így estében nem találta el a kaput. Kelemen bíró sípja néma maradt, majd az ellentámadásból a darazsak megszerezték a vezetést (5-6). A hazaiak összezuhantak, az egyik lekontrázott fejetlen támadásból a bajaiak sakk-matt helyzetből 2 gólosra növelték az előnyüket (5-7). Az utolsó tíz percet elképesztő hajtás jellemezte, a veszprémiek egyedül ebben a periódusban játszottak úgy, ahogy az egész mérkőzésen kellett volna. Sajnos a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, és viszonylag későn, 2 perccel a vége előtt tudtak csak egy gólra feljönni, egy óriási lövéssel (6-7). Az utolsó két percet mindkét oldalon gólhelyzetek és hatalmas izgalmak jellemezték, sajnos az eredmény maradt, így az ellenfél örülhetett a végén.

Összességében a csapat szinte pontosan megismételte az őszi produkcióját, és saját magát verte meg. A bíróknak az említett szituációban történt sorsdöntő hallgatását is lehetne okolni, de az is tény hogy a Baja sokkal lelkesebben játszott a mérkőzés nagy részében, mint csapat egységesebb volt, és jobban akarta a győzelmet. A gyíkok jövő évi OBII-es szereplése ezzel a vereséggel komoly veszélybe került.

 
 

OBII 11. forduló,
Veszprém, 2005.04.09.

Paks FC - Veszprém Lizards:          5-9 (1-3, 1-3, 3-3)
           
Veszprém:
Kolossváry D. (3+0), Tóth Z. (2+1), Kuti B. (0+3), Knór G. (0+3), Kiss Z. (2+0), Török A. (1+1), Rajnai G. (1+0), Holéczy G. (0+1), Tóth P., Tamás A., Hőgyes E. (kapus).      

Paks:
Plézev J. (1+2), Demeter L. (2+0), Kalász M. (1+0), Szöfs A. (1+0), Feicht L. (0+1), Szepesi I. (0+1).
     
kiállítások: 2 perc ill. 0 perc
           
A Veszprémi Egyetem csapatának a zsinórban elszenvedett 4 tavaszi vereség után mindenképpen győznie kellett a Paks ellen, hogy a másodosztályban maradás esélyei legalább matematikailag megmaradjanak. A paksiak tavaly ősszel egy igen jó bajnoki rajt után érkeztek Veszprémbe, ahol viszont a hazaiaktól 3 gólos vereséget szenvedtek,
és azóta is képtelenek nyerni, így az utolsó helyen álltak a mérkőzés előtt.

A mérkőzés rögtön egy távoli lövésből született veszprémi góllal indult (0-1). A gyíkok nem is kezdhették volna jobban a meccset, és nem is folytathatták volna rosszabbul, mert ezután a játékukat egyetlen találó szóval lehetne jellemezni: katasztrófa. A koreográfia a következő volt: a veszprémiek körülményesen felhozták a labdát a paksi térfélre, ott eladták, ezután pedig gyors paksi kontra és gólhelyzet következett a veszprémi kapu előtt. Néhány kihagyott helyzet után egyenlített is a Paks (1-1), de erre szinte rögtön válaszoltak a gyíkok egy kapu mögül belőtt szemfüles passzból szerzett góllal (1-2). A játék általános képe viszont továbbra sem változott: a paksiak gyors kontrákból számtalan helyzetet dolgoztak ki, de vagy a Veszprém kapusa mutatott be hatalmas védéseket, vagy a paksi csatárok ügyetlenkedték el a 100%-os ziccereket is. A harmad végére megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet, a veszprémiek egyre inkább magukra találtak és tovább növelték előnyüket (1-3).

A második harmad első 5 percében aztán eldöntötték a mérkőzést a gyíkok. A játékrész egy - floorballban ritkán látható - parádés emelésből született veszprémi góllal indult, amitől a paksiak teljesen megzavarodtak (1-4). A vendégek ezután már a középpályán megszűrték a paksi akciókat és helyzetek sokaságát alakították ki a Paks kapuja előtt. Két újabb góllal már öt gólra nőtt a különbség a két csapat között (1-6), és az ellenfél láthatóan megrogyott. A harmad közepére azonban a veszprémiek rendesen visszavettek a tempóból, és ismét az első félidő kiábrándító játékát vették elő. A paksiak küzdőszelleme feltámadt, egyre több helyzetük, lövésük volt, de a harmad végére csak egy gólt sikerült faragniuk a hátrányból (2-6).

Az utolsó harmad elején lőtt góllal még felcsillant a remény a paksiak előtt (3-6), de 3 gólnál közelebb már nem sikerült fölzárkózniuk, mert a veszprémiek játékába a tetemes előny és a remek kapusteljesítmény megfelelő magabiztosságot sugárzott.

A Gyíkok győzelme megérdemelt, mert helyzetkihasználásban ellenfelük fölé nőttek.

 
 

OBII 12. forduló,
Szombathely, 2005.03.26.
         
Szombathely - Veszprém Lizards:                10-4 (2-1, 2-0, 6-3)            

Veszprém:
Knór G. (2+0), Tóth P. (1+1), Tóth Z. (0+2), Kiss Z. (1+0), Kolossváry D. (0+1), Kuti B., Tamás A., Holéczy G., Hőgyes E., Török A. (kapus).      

Szombathely
Benczenleitner O. (4+2), Kiss T. (2+2), Németh N. (2+1), Unger T. (1+0), Márkus J. (1+0), Németh G. (0+1), Németh E. (0+1), Tóth Zs. (0+1).
     
kiállítások: 6 perc ill. 4 perc
           
A gyíkok minden eddigit felülmúló létszámban, de ezúttal is "hivatásos" kapus nélkül indultak Szombathelyre, hogy a kiesés elkerülése érdekében létfontosságú pontot, vagy pontokat gyűjtsenek.

A szombathelyiek számára duplán fontos volt a mérkőzés, mivel győzelem esetén az osztályozót jelentő második helyre léphettek előre a tabellán, ráadásul az ősszel Veszprémben elszenvedett vereség miatt mindenképpen szerettek volna revansot venni.

A kezdő sípszó után 10 másodperccel meg kellett ismételni a középkezdést, mivel a veszprémiek komolytalan hozzáállása hazai gólt eredményezett (1-0). Ezután változatos, kiegyenlített játék folyt a pályán, de míg a Veszprém helyzetei kimaradtak, a szombathelyiek a félidő közepén egy remek kapáslövésből újabb gólt szereztek (2-0). A félidő vége előtt aztán a gyíkok is betaláltak (2-1), így bizakodva várhatták a folytatást.

A második harmad első felét még enyhe veszprémi fölény jellemezte, de a rengeteg kidolgozott, ordító helyzet sorra kimaradt, így a Szombathely csapata a félidő felére rendezte sorait, egyre inkább megszűrte a gyíkok akcióit és kezdte átvenni a játék irányítását. Egy kapu előtti kavarodásnál a veszprémiek sikertelenül próbálták elütni a labdát, ami állandóan szombathelyi játékoshoz pattant. Végül a sokadik rábombázott kipattanó utat talált a kapuba (3-1). A gól demoralizálóan hatott, a veszprémiek játéka egyre fejetlenebbé vált. A szombathelyiek gyors ellentámadásokból egyre másra alakították ki a helyzeteket a veszprémi kapu előtt, de csak egy szerencsétlenül megpattanó lövésből tudták tovább növelni előnyüket a félidő vége előtt (4-1).

A 3 gólos hazai előny még nem tűnt behozhatatlannak, de az utolsó harmadra kifutó vendég csapat játékában semmi jele nem volt olyan tűznek és elszántságnak ami három gól lefaragásához elengedhetetlen lett volna. Ehelyett hamarosan olyan hátrányra tettek szert, amit még akarással sem lehetett ledolgozni. A félidő elején szabálytalan szerelés miatt büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit magabiztosan értékesítettek (5-1). A veszprémiekről ezután leszakadt az a hatalmas lelki teher, amit a győzelem vagy a döntetlen lehetősége jelentett és igazán felszabadultan kezdtek játszani. Ez annyit jelent, hogy szemet gyönyörködtető támadásokat vezettek, viszont védekezni már nem védekeztek egyáltalán. A felszabadult játéknak természetesen gólparádé lett az eredménye, de ebben is jobb volt a Szombathely, mert a három veszprémi gólra ők öttel feleltek, így 10-4-et mutatott a lefújás pillanatában a képzeletbeli eredményjelző.

A hazai győzelem teljesen megérdemelt, a kimaradt helyzetek aránya is körülbelül a gólarányt tükrözné. A Veszprémieknek a következő sorsdöntő mérkőzése(ke)n ennél jóval többet kell felmutatniuk (főleg lelkesedés terén), ha jövőre is az OBII- ben szeretnének szerepelni.

 
 

OBII 13. forduló,
Veszprém, 2005.04.07.
         
Veszprém Lizards - ARES HC:                   5-10 (1-3, 1-4, 3-3)
           
Veszprém:
Török A. (2+1), Tóth Z. (1+1), Kiss Z. (1+0), Kolossváry D. (1+0), Tóth P., Knór G., Kuti B., Tamás A., Holéczy G., Ángyán T. (kapus).
     
ARES:
Mujahid T . (4+1), Duska V. (3+1) , Bajaszgalan A. (1+1), Bán K. (1+1), Kurkó Gy. (0+1), Tóth P. (1+0), Pavelka Z (0+1).
     
kiállítások: 2 perc ill. 2 perc
           
A veszprémiek nagy menetelésének (április 2 és 9 között 4 mérkőzést játszott a csapat) következő állomása a már bajnok, és jövőre az OB1-ben játszó ARES HC elleni mérkőzés volt. A hazaiak titkon abban reménykedtek, hogy a jóllakott ARES már nem fog éhes oroszlánként küzdeni, így talán sikerülhet egy bravúros pontszerzés.
A mérkőzés szépszámú közönség, kb. 60 néző előtt zajlott. Ez a kirívó jelenség az Ares lelkes szurkolóin kívül elsősorban egy másik egyetemi sportrendezvénynek volt köszönhető.

Már az első percben gólt kapott a hazai csapat, miután a vendégek válogatott játékosa fordulatból hatalmas erővel bombázott a kapuba (0-1). Az Ares ezzel érthetően jelezte, hogy nem levezető kocogásra jöttek le Veszprémbe. A vendégek továbbra is fölényben játszottak, a hazaiak pedig kapkodtak és sok labdát eladtak. A félidő felénél 2 gólosra növelte előnyét az Ares (0-2), de a hazaiak védekezése ezután feljavult és nem nagyon tudott helyzetek kialakítani a bajnokcsapat. A gyíkok rájöttek, hogy a vendégek védelme zavarba hozható, és gyors kilépésekkel hibázásra lehet őket kényszeríteni. Az aresos védők sikeres zavarásából adódott is néhány hazai helyzet, majd az egyik hasonló szituációban megszerzett labdával üresen törhetett kapura a veszprémiek játékosa, akinek trükkje a kapust felkészületlenül érte (2-1). Úgy tűnt, szoros eredménnyel zárul az első harmad, de másodpercekkel a vége előtt egy elkerülhető, közelről begyötört találattal már ismét 2 góllal vezetett az Ares (3-1).

A második harmad egy csavarodó távoli lövésből született Ares-góllal indult (4-1), ezután felgyorsult a játék. A veszprémiek ismét egy vendég-védők által eladott labdából értek el gólt (4-2), majd számos nagy helyzetet alakítottak ki gyors ellenakciókból, de ezek mind kimaradtak. Az Ares nem játszott igazi fölényben, játéka nem volt imponáló, de még így is rengeteget lőttek kapura. A gólcsendet a végig kiemelkedően játszó Mujahid Tamás félpályás bombagólja törte meg (5-2). A hazaiak nem adták fel, de gólt lőniük továbbra sem sikerült, és egyre kevesebbszer jutottak el a vendégek kapujáig, a fölénybe kerülő vendégek pedig 2 újabb gólt szereztek a harmad végéig (7-2). A harmadnak éppen akkor lett vége, amikor az egyik veszprémi játékos kicselezte az Ares kapusát és az üres kapuba lőtt, így a gólt sajnos érvénytelenítették.

Az utolsó harmadban mindkét csapat felszabadult játékot játszott, a védekezést hanyagolták. A hazaiak rendkívül lelkesen küzdöttek és többször feljöttek 4 gólra, de a fővárosiak mindig visszaállították az öt gólos biztos előnyt. Az öt gólos vereség ellenére pozitív jeleket lehetett felfedezni a csapat játékában és hozzáállásában.

 
 

OBII 14. forduló,
Veszprém, 2005.04.24.
         
Veszprém Lizards - White Sharks HC:                   1-4 (0-0, 1-1, 0-3)
           
Veszprém:
Tóth Z. (1+0), Török A., Kiss Z., Kolossváry D., Knór G., Rajnai G., Kuti B., Holéczy G., Hőgyes E. (kapus).
     
White Sharks:
J. Kjellgren (1+2), Remport B. (2+0), Jesch D. (1+1), Tassi M. (0+1).
     
kiállítások: 0 perc ill. 0 perc
           
A Cápák számára a bronzérem, a Gyíkok számára az OB2-ben maradás volt a mérkőzés tétje, ennek megfelelően hatalmas küzdelemre volt kilátás a két csapat idényzáró derbijén. A mérkőzés esélyesei a táblázaton elfoglalt helyezés alapján a Cápák voltak, de mivel az őszi találkozón a veszprémiek pontot raboltak a Cápáktól, most sem látszott lehetetlennek ellenük a pontszerzés.

A bemelegítés alatt kiderült, hogy a Szövetség nem küldött játékvezetőket a találkozóra, így a két csapat közös megegyezésére a meccset a ’sharks edzőnője, Ambrus Kata vezette le.

Az első harmad nem túl nagy iramú tapogatózó játékot hozott, a biztos védelmet egyik csapat sem kockáztatta. A vendégek enyhe fölényben játszottak, de támadásaik nem voltak túl elszántak, a labdát ugyan többet birtokolták, de néhány lövést leszámítva kapura veszélytelenek voltak, mint ahogy a kontrára játszó hazaiaknak is kevés lehetőségük volt. Ennek fényében nem csoda, hogy az első harmad végén 0-0 eredménnyel fordultak a csapatok. A WS ugyan egyszer bevette a hazaiak kapuját, de azt a játékvezető (mivel szabálytalan körülmények között született) érvénytelenítette.

A második harmadban aztán felpörgött az iram, a Cápák rádöbbentek, hogy az eddigi produkciójuk kevés lesz a bronzéremhez. Felgyorsult a tempó, a veszprémi kapu előtt több gólveszélyes helyzet alakult ki, de a vendégek védelme is fellazult, így a hazaiak előtt is nyíltak lehetőségek. A gólínséget végül a Cápáknak sikerült megtörniük egy távolról eleresztett lövéssel, ami egy védőn megpattanva jutott a hálóba (0-1). A gólt követően még élénkebb lett a játék, a Cápák számtalan ígéretes helyzetet puskáztak el úgy, hogy többször 3:1 ellen szituációban még a kapura lövésig sem jutottak el, a hazaiaknak pedig kétszer már csak az üres kapuba kellett volna pofozni a labdát egy méterről, de nem sikerült nekik. A játékrész végén aztán a Veszprém mégis egyenlíteni tudott: a hazai játékos a pálya sarkából indulva becselezte magát a kapuig, majd a beadásra számító kapus mellett a rövid fölső sarokba húzta a labdát (1-1).

Az utolsó harmad első fele kiélezett küzdelmet hozott, mindkét csapat mindent megpróbált. A hazaiak előtt ebben az időszakban több lehetőség adódott, de lövéseik rendre elkerülték a kaput. A félidő felénél egy elképesztő védelmi hiba eldöntötte a mérkőzést: a félpályáig felhúzódó bizonytalankodó veszprémi védők közül egy eladott labdával üresen léphetett ki a WS csatára, és a kapussal szemben, senkitől sem zavartatva, nem hibázott (1-2). A gól teljesen demoralizálta a hazaiakat, akiknek ezek után már nem volt esélyük. Egy újabb súlyos védelmi hiba, hátul eladott labda után, 5 perccel a vége előtt már 1-3-ra vezettek a vendégek. A hazaiak teljesen kitámadtak, és egyre fejetlenebbül játszottak, míg végül a Cápák megadták a kegyelemdöfést (1-4).

A mérkőzés a nagy tét ellenére rendkívül sportszerű keretek között zajlott, senkit nem kellett kiállítani, de még szabadütést is ritkán kellett fújni, a White Sharks edzőnője teljesen pártatlanul vezette a találkozót, 0-0-nál pl. saját csapata gólját érvénytelenítette. A veszprémi csapat elsősorban gólképtelenségének köszönheti ezt a vereséget, egy lőtt góllal floorballban nem lehet meccset nyerni (az idényben eddig legalább 4 gólt szereztek minden mérkőzésen). Ez az eredmény egyben azt is jelenti, hogy a veszprémiek most már csak abban bízhatnak, hogy riválisaik, a Baja és a Paks egymás elleni mérkőzésén paksi győzelem születik, ami azt jelentené, hogy a csapat jövőre is az OB2 résztvevője marad.

 
 

tabella a 2004/2005 évad befejeztével ...

H
Csapat M GY D V GA P
1 ARES HC 14 13 1 0 113-69 27
2 Diamonds SC 14 9 1 4 95-61 19
3 White Sharks HC 14 7 2 5 76-58 16
4 Szombathely DSE 14 5 5 4 89-80 15
5 SZPK "B" 14 5 3 6 84-89 13
6 Bajai Darazsak 14 3 3 8 78-106 9
7 Veszprém Lizards 14 3 2 9 78-104 8
8 Paksi FK 14 2 1 11 58-95 5

 

 kanadai táblázat a 2004/2005 évad befejeztével ...

H
Név meccs gól passz pont
1 Tóth Zoltán #10 14 27 20 47
2 Kiss Zoltán #8 13 18 7 25
3 Tóth Péter #4 13 11 9 20
4 Török András #13 14 9 6 15
5 Knór Gábor #5 9 4 8 12
6 Kolossváry Dávid #15 7 5 3 8
7 Kuti Balázs #6 13 1 4 5
8 Holéczy Gergely #14 13 1 3 4
9 Rajnai Gábor #7 4 2 0 2
10 Tamás András #3 10 0 2 2
11 Ángyán Tamás (gk) #1  8 0 1 1